Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ocak 2022, 02:18   #8
No Pasaran
No Pasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Piyasaya normal şartlar altında bakamıyorum. Rasyonel bir şekilde değişen piyasa koşullarına, aniden + yada - yönde katalizör etkisi yaratıp değişim yapan bir odak var. Doların bu kadar dengesiz tavır sergilemesinin sebebi nihayetinde ekonominin kendi kendisine denge noktasına ulaşmasının engellenmesi ve dolayısıyla siyasi müdahalelerden kaynaklanıyor. Dolar bir müddet çizgisini koruyorken aniden adamın çıkıp faiz sebep enflasyon netice demesi dengeleri alt üst ediyor. Bir de faiz kararlarının alınmasına yakın zamanlarda bu açıklama yapılıyorsa piyasa evlere şenlik. Bundan ötürü grafik, istatistik olayları bana pek bir şey ifade etmiyor. Hoş gerçi öyle olağanüstü anladığım da söylenemez. Kısa vadede bir avuç elitin kazancı katlansın diye yapılan siyasi müdahalelerde düşer mi yükselir mi bilmek zor ancak uzun vadede TL yerlerde sürünecek diye düşünüyorum. Herkes hesabını kitabını önümüzdeki seçime odaklıyor. Dolar/TL kur politikası da bundan nasiplenecektir. İyi takip eden yatırımcılar kısa vadede çok fırsat yakalayabilir.