Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Kasım 2021, 13:20   #6
Lyra Ayın Yıldızı
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
rainbow6 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Katılmıyorum bu yazıya. Zamana göre ihtiyaçlarda değişir. Bu mantığa göre yanlış anlamayın ama insanlar ot ve böcek gibi yaşasın anlamı çıkıyor. Gezmesin, teknolojik aletler almasın, dışarı çıkmasın, eğlenmesin vs. :).

Mesela kulaklık olayında haklısınız. İhtiyaçlarını abartanlar yok değil. Gösteriş yapanlar, marka bağımlıları vs. vs gibi saçma sapan harcama yapanlarda yok değil. Ama normalde ederi 200 tl olacak kulaklık, ülkeyi batıranlar yüzüne 1000 tl ise, ne yapsın bu halk ??.

Şu an adam gibi bir telefon en az 4000-5000 tl. Bu telefonu alan birisi "eskiden çuval çuval un alırdık" deyince, karşısındaki ak dayı hemen "çıkar göster telefonunu" diyor :). Ne yapsın bu halk, teknoloji devrinde dumanla mı haberleşsin. Yukarıda dediğim gibi. Zamana göre ihtiyaçlar değişir.

Mesela ben bilgisayar işindeyim diyebilirim. Ayrıca oyun oynamayı severim. Şimdi kendime bilgisayar alsam en az 20 bin. Bunu yaparsam bu yazınızdaki radara takılmış oluyorum .D.

Eskiden ekonomi iyi olmasa da alım gücü vardı. İnsanlar çuval çuval temel ihtiyaçlarını alırdı. Şimdi bırak kilo ile almayı, alamıyor bile. Şimdi bunu yapamayan adam telefon almasın mı, bir kafeye gidip, kafasını dağıtmasın mı. Ne yapsın bu insanlar ??.

Maslow teorisi vardır. Yani ihtiyaçlar hiyerarşisisi. İnsanlar eskiden çuval çuval un alırdı. ihtiyaç bu idi. Pek tabii o zamanda kafelere gider, gezer, tozardı. Hatta haftalık değil, sezonluk tatil yaparlardı. O zamanlarda halkın alım gücü, bu iki değer için yüksek olduğu için göze batmazdı.

Şimdi ise insanlar kilo ile şeker bile alamaz halde. Tatile çıkamaz halde. Stres topu olan insanların tek çıkış noktası gezmek veya kafeye gidip, kafa dağıtmak. Günümüzün ihtiyacı bu artık :).
Yorumsuz, mükemmel.

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."