Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Kasım 2021, 01:27   #3
rainbow6
rainbow6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şuan fabrika 20 çuval'dan fazla şeker vermiyor. Verdiği 20 çuvalı'da üretim ve yeterli kapasiteye sahip belgen varsa veriyor. 20 çuval şekeri alabilmek için 2 bin tl'ye kapasite belgesi çıkardık Tarım'dan.. Yani Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlanan Türk Şeker kurumu bakanlığa ek para kazandırabilmek için ek belgelerle ilişkilendirildi.

Bunun dışında bir nokta daha var. Hiç bir bakanlığa bağlı olmayan Türk Şeker kurumu kimseye bağlı olmadan rusya'dan nasıl şeker pancarı alabildi geçtiğimiz aylarda. Bunun da sorgulanması gerekir.

Bir nokta'da 2018'de özelleştirilen fabrikalar ile ilgili. 2018 yılında özelleştirilen 10 fabrika'nın 6'sinin parası ihaleyi kazananlar tarafından ödenmemiş. Bu konuda ne yazık ki gündeme gelmiyor.
Aynı durum SEKA'da da oldu. Kapatılınca tuvalet kağıtları ve kağıt ürünleri 2-3 kat arttı. ŞU an sözde üretim var ama sanırsam selüloz vs. yurt dışından ithal. Eskiden biz üretirdik.

Şekere de aynısı oldu. Tarım ürünlerine ve bir çok şeye. Siyaset yasak diye ağzımı açamıyorum ama anlayan anladı. Koca ülke resmen işgalsiz teslim edildi nerede ise.

(bu arada işiniz ne merak ettim özel değilse. söylemlerinize göre yakında daha fazla zam gelebilir izlenimi aldım ben :). ayçiçek yağı ve şeker en temel besin öğesidir ve ikisi de son 1 yılda coştu. neyse, iyi ki siyaset yasak, sinirlendim ahaha)