Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ekim 2021, 23:24   #5
ZaLim
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
BLueMooN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben öncelikle bir ülkenin batışına, ülke borcunun gayri safi milli hasıla oranına bakarım. Bizim %50'nin altında, Yunanistan eski Başbakanı Çipras'a göre geçen günlerde yaptığı açıklamaya göre %37, Yunanistan'ın ise %210, bu yüksek oranlar dünyanın en önde gelen ülkeleri olan Abd, Japonya gibi devlerde de var. Onlar batmazsa biz hiç batmayız.
Ayrıca 2,3 yıl içinde bu dev ülkelerin şirketleri batmaya başlayacak çünkü Abd yıllardır karşılıksız dolar basıyor, pandemiden önce her yıl 1 trilyon dolar cari açık veren Abd, pandemiden itibaren 3 trilyon dolar cari açık vermekte. Uzmanlara göre dünya ekonomik buhranının kat ve kat fazlası kapımızda. Bu durum da tüm dünyayı etkileyecek.
üstadım iyi söylüyorsun, bizi de ABD ile kıyaslıyorsun da ABD politika faizi şuan %3'lerde iken Türkiye'de yüzde 19'larda. ABD dışarıya para basıp cari açık veriyor doğrudur ancak ABD faizlerini yüzde 3'ten yüzde 5'e bile yükseltirse bugün Dünya'ya saldığı doların yönü ABD'ye doğru kayacaktır ve bütün ülkelerin para birimleri karşısında değer kazanacaktır. Bugün ABD Merkez Bankası faizi yükselteceğiz dediğinde bile Türkiye'de dolar artıyor. Dünya'da kaçınılmaz bir ekonomik kriz yaşanacaktır ve bütün ülkeleri etkileyecektir. Ancak biz zaten ekonomik kriz içerisindeyiz. Sorun bunu kimsenin kabullenmemesinde.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .