Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ekim 2021, 16:47   #19
oMeN
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Öncelikle emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uzun zamandır üzerinde çalıştığın bizimde merakla beklediğimiz sunucu ile alakalı konu muazzam bir şekilde işlenip hazırlanmış eline emeğine sağlık kardeşim. Showtvnet ; bizler o zaman Mynette takılırken saldırı ve kapanmalar yaşandığında uğradığımız 2. mekanımızdı. Hatta bir ara Mynete girmeyip Showtv yi tercih ettiğim zamanlar bile olmuştu. O kadar ki hareketli ve neşeli bir ortama sahipti. Bilmeyen merak eden arkadaşlar içinde kısa bir özet yapabilirim.

Showtvnet genel anlamda Gurbetçilerimizin en yoğun giriş yaptığı irc platformuydu.
En gözde kanalları Diyalog ve Zurna kanallarıydı
Renkli yazı olarak Türkiyede ilk kez Diyalog kanalında izin verilmiş kullanıcı veya yönetici renkli yazı kullanabiliyordu.
Yine Türkiye de ilk defa Eğlence amaçlı bir Ünlünün 15 günde bir olması lazım yanlış hatırlamıyorsam kanaldaki userlerin sorularını Showtv kanalında Canlı yayınlanan programda yanıtlaması gibi güzel bir aktiviteye imza atılmıştı.
O dönemden Aklıma gelen yöneticiler ; AstronBnx Firat Mahir` Sufi simitci PuMa Ozgur_Adam
Bir ara şöyle birşeyde yaşanmıştı, Fikir ayrılıklarından dolayı Sunucuyu AstronBnx ten alıp Firat ve Mahir` e teslim etmişlerdi. AstronBnx Kanal D ile anlaşıp Kanal D sunucusunu açmıştı, fakat Kanal D yeterli desteği vermediği için hayal kırıklığı yaşanmıştı ve sunucu kapanmıştı.
O Dönem hafızalarda iz bırakan olaylardan biride şuydu, Mynet mirc girişini kapatıp web girişe geçince Kullanıcılarının bir çoğu Showtvnet e akın etmeye başlamıştı. Buda haliyle Yönetim için hem mutluluk veriyordu hemde tedirginlik yaşatmıştı.Zira o dönem şuanki teknolojiler yoktu sunucular Cr üzeri olduğu için lag oluşturup donmalara sebep veriyordu ve yapılan ağır saldırılarda cabası.

Derken Showtvnet ; Mynet başardıysa bende başarırım hayaline kapılıp Mirc girişini kapatıp Web girişine geçince en büyük hayal kırıklığını yaşayıp O şekilde Tarih oldu diyebiliriz.

Yıllar sonra tesadüfen bi bakayım demiştim halen aktifmi tekrar açılmışmı diye, x7even tarafından açıldığını gördüm bir süre bulunduğumda @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve bi çok dostumu tekrar görme sevincini yaşamıştım. Ama bu çok kısa sürmüştü x7even Superonline ile anlaşınca Showtv net tekrar kapanıp Sol ile devam edildi.

Kısaca Sözün Özü, Bir Devrin En Popüler ve büyük Sunucuları arasında Adını Altın harflerle yazdırdı diyebiliriz, Saygılarımla

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~