Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2021, 01:09   #5
Razor
R`
Razor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hell İn A Cell

İnsanlar,aslında çok basitler,halbuki her şey aynıdır.Her iş,her olay,gördüğünüz bir şey çok kolay görünür,ancak içeriden hiçte öyle değildir.
Eylemleri küçük fakat etkileri büyük oluyor.Bir nevi Kelebek Etkisi.Sevdiğiniz ya da saygı duyduğunuz bir insanın sizin duygularınızı incitecek ya da saygınızı,onurunuzu kıracak bir şey söylediğini,hatta hareket yaptığını düşünsenize.Bunu bir arkadaşınıza anlattığınızda "Amman ne taktın be,buna mı kırıldın?,ohoo,bu ne ki"gibi laflarını genelde duyarız.Çünkü dediğim gibi,dışarıdan çok kolay görünebilir,peki sizi tam anlamıyla anlayan birine rastladınız mı.

Bir şeyler yapmaya çalışırız,en basitinden yaşamaya çalışırız.Hepimiz her güne böyle uyanmıyor muyuz zaten.Uyurken bile nefes alıyoruz,yaşamak için.Aslında çok basit ama bir o kadar da zor.Zorlaştıran insanlar.Okumak;çok basit bir şeydir,okula git,okuldan gel ve uyu.Sonra tekrardan okula git.12 sene boyunca aynı terhane,aynı kısır döngü.Ancak hepimiz hemen hemen o okula ya küfrederek,ya söylenerek ya da okuldan kaçarak gittik.Bizi bunaltan okul değildi ki,içeride ki Öğretmen,habire azarlayan Müdür,çekilmeyen sınavlar,saçma dapan ödevler.Yani tekrardan insanlar.

Çok çabuk değişkenlik gösterebiliyorlar.Farkında mısınız,bir ünlünün hareketine oha diyoruz,anormal bir şeye oha diyoruz veya anormal bir tepkiye oha diyoruz.Dediğim gibi çok çabuk değişkenlik gösterilebiliyor.

En önemlisi ise hele ki şu sanalda manitacılık problemi.
Sevmiyorsun agacım,sen sadece bir sonra ki durağını bekliyorsun.Bekleyene kadar ise diğeriyle idare ediyorsun.Senin uzaktan o kişiye verebileceğin tek yarar güzel sözlerdir,tek zararın ise kötü sözler.(:

Ama bu basitlik seviyesi bile çok şaşırtıyor.Çiçekleri görüp çok güzel deriz,peki o güzelliği kazanmasına etki eden etkenler nedir?
İslama göre Allah'ın işi der geçeriz,bilime göre fotosentez,teoriye göre evrim,doğacılara göre ise Toprak Ana.

Her insanın bakış açısı işte.Yazarken de düşünüyorum;başka neyden söz etsem diye.Biliyor musunuz aslında çoğu şeyden bahsedebilirim,ancak neyi değiştirecek ki ya da neye yön verecek,neyi başlatacak.

Yorum atmaktan ziyade anlaşılması gerekir bir yazının,"çok doğru denilmiş burada"denmesi gerekir.
Kasmanıza çok gerek yok,içimden geçenleri yazdım,yazmaya da devam edeceğim.


Konu Razor tarafından (13 Ocak 2022 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir..