Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Eylül 2021, 09:10   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tip 1 mizaçlı kişi olarak akılcı ve objektif olarak bilinirsiniz. Ancak ilişkilerinizde mantığa önem verdikleri kadar duyguya da önem veriyorsunuz Teke tek ilişkilerinizde samimi ve sıcak kanlısınız.

Karşılaştığınız hata ve eksiklerin sürekli tekrar etmesine tahammülünüz yoktur. Düzen ve kusursuz işleyiş sizin için çok önemli. İlkeli ve prensipli birisiniz. Oldukça planlı ve düzenli bir yaşamınız var ve sorumsuzluk ve özensizlik karşısında ani tepkiler gösterebiliyorusunuz. Düzeni ve netliği sevdiğiniz için, kalıpların dışına çıkmak, plansız hareket etmek sizin için oldukça zor.

Hayatta "doğru" ve "yanlış"lar olmak üzere net çizgileri ve inançlarınız var. Bir sistem kurup, onun kuralları çerçevesinde uygulamada oldukça iyisiniz.

Size göre bir işin eksiksiz olması için detayların es geçilmemesi gerekir.

Kanadınız 2 olduğu için, insanlarla olan ilişkilerinize daha fazla önem veriyorsunuz. Daha duygusal, sıcakkanlı, sosyal ve girişken yapınız ön plana çıkıyor. Duygularınızı başkaları ile paylaşmak sizin için bir ihtiyaç ve bunu yapmaktan çekinmiyorsunuz. İnsanlara karşı adaletli olmak kadar merhametli ve anlayışlı olmak gerektiğine inanıyorsunuz.

Kısacası başkalarını önemsiyor ve onlara yardım etmekten mutlu oluyorsunuz. Etrafınızdakilere iyilik yapmak için onları yönlendirmeye çalışıyorsunuz.

Duygusallığınız biraz ön planda olduğu için eksiklikler ve hatalar karşısında çabuk öfkelenebiliyor ve anlık pişman olabileceğiniz tepkiler verebiliyorsunuz. Olumsuz tarafınız ise başkalarına yardım etmek için onlara fazla müdahale ettiğinizi fark edememeniz ve kendinizle ilgilenmek yerine başkalarıyla ilgilenmeye kendinizi kaptırmanız olabilir.


TİP 1: REFORMCU (MÜKEMMELİYETÇİ)
GÜÇLÜ YÖNLERİ
İdeal ve prensiplerine oldukça önem verirler ve disiplinli bir yaşam sürerler. Çoğunlukla görev ve sorumluluklarını hatasız, eksiksiz ve zamanında yerine getirmeye çalışırlar. Söz ve davranışlarında daima ölçülü, kontrollü ve tutarlı olmaya çalışırlar. Her şeyin sistemli, planlı ve programlı bir biçimde yürümesini isterler. Temiz, tertipli ve düzenli olmaya özen gösterirler. Adalete çok büyük önem verirler. Ahlaklı, dürüst, adil ve güvenilir bir kişi olmaya çok özen gösterirler. ,
GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ
Bazen işlerin de aşırıcı detaycı olabilirler. Mükemmeliyetçi yapıları nedeniyle hata ve eksiklere tolerans göstermekte zorlanabilirler. Hatalar karşısında tahammülleri olmadıklarından eleştirel veya yargılayıcı tutum içerisine girebilirler. Planlı ve programlı olunmadığında çok çabuk gerilip kızabilirler. Eşlerini/yakınlarının hatalarını düzeltmek adına üzerlerin de zorlayıcı bir baskı oluşturabilirler.

________________

Hope. . . ✨