Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Eylül 2021, 18:38   #3
Artist
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tip 5 mizaçlı kişi olarak akıl ve mantık yoluyla hareket ediyor, önce düşünüp sonra eyleme geçiyorsunuz. İçedönük ve yalnız kalmaktan hoşlananuyorsunuz.
Göz önünde olmayı çok sevmiyorsunuz, ortamlarda genelde geri planda kalıp, gözlem yapmayı tercih ediyorsunuz. Kalabalık ve gürültülü ortamlardan hoşlanmıyor, genellikle sessiz, sakin, yalnız kalabilecekleri ortamları tercih ediyorsunuz.
Tam bir detay insanısınız, ilgilendiğiniz şeylerde asla yüzeysel bilgilerle yetinmez mutlaka en kapsamlı bilgilere ulaşacak kadar araştırma yapıyorsunuz. Ani kararlar vermekten çekiniyor, iyice araştırıp en doğru sonuca ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Kanadınız 4, biraz duygusal ve ilişkilerinizde daha sıcakkanlısınız. Empati yeteneğinizin gelişmiş olduğunun sizde farkındasınız. Karar verme noktasında araştırma, bilgi edinme sizin için çok önemli ama duygularınıza da kulak veriyorsunuz. Yaratıcı yönünüzün olduğunu, içinizde bir sanatçı adayı yattığını siz de fark etmişsinizdir.

TİP 5: GÖZLEMCİ
GÜÇLÜ YÖNLERİ
İlişkilerinde son derece objektif, rasyonel ve mantıklı davranabilen kişilerdir. İlişkilerinde yaşadıkları sorunlara duygusal tepkiler vermek yerine sorunların kökenini analiz etmeye ve mantıklı çözümler üretmeye odaklanırlar. Kavramsallaştırma, soyutlama, gözlem ve analiz yetenekleri gelişmiş olduklarından olayları neden-sonuç ilişkisi içinde bütüncül bir bağlamda değerlendirebilirler. Problemleri içine dalmadan, mantıklı ve nesnel bir biçimde çözerler. İlişkilerinde yaşadıkları krizleri soğukkanlılıkla yönetebilirler. Kontrollü, tedbirli ve tutumlu yapılarıyla çevreleriyle uyumlu olmaya, kuralları uymayı, görev ve sorumlulukları yerine getirmeye özen gösterirler.
GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ
Her şeyi akıl ve mantık yoluyla değerlendirmeleri, duygusal konulara yabancılaşmalarına ve duygusuz biri gibi gözükmelerine neden olabilir. İlişki kurmak konusunda isteksiz olabilirler. İlişkilerinde mesafeli, soğuk ve çekingen davranabilirler. Fiziksel temas ve yakınlıktan, duygusal tavır ve tepkilerden pek hoşlanmazlar. Bu nedenle partnerlerinin duygusal ihtiyaç ve beklentilerine tam olarak karşılık vermeyebilirler. Gerek duygularını, gerek maddi imkanlarını, gerekse bildiklerini paylaşma konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Olaylara ve durumlara şüpheci ve kötümser bakma eğilimleri vardır.

________________