Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Eylül 2021, 17:53   #2
Tonyukuk
Tonyukuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tip 9 mizaçlı biri olarak sakin, uyumlu, barışçıl, rahat ve sabırlı kişilersiniz. Tartışma ve çatışmalardan hiç hoşlanmazsınız. Ilımlı, sakin yapınız ilişkilerinizde de hakimdir ve karşınızdaki insanları kırmak istemez, buna sebep olacak davranışlardan kaçınırsınız.

Stresten, kavgalardan mümkün oldukça uzak durmaya çalışıyorsunuz. Rutin ve kendinizi huzurlu hissettiğiniz ortamınızın bozulması ise ister istemez sizi strese sokuyor. Rekabetçi veya iddiacı bir yapınız hem var hem de yok; her şeyi olduğu gibi kabul etmiyorsunuz ama sırf istediğiniz olsun diye başkalarıyla da tartışmaya girmiyor, onların istediklerinin olmasında çokta sıkıntı yaratmıyorsunuz. Huzurunuzu bunun için bozmaya değmeyeceğine inanıyorsunuz. En büyük sıkıntınız ise "hayır" diyememek..

Kanadınız 1;

Titiz, düzenli ve çalışkan birisiniz. Herkesin kendi işini doğru şekilde yapmasını ve başkasına müdahil olmaması gerektiğini düşünüyorsunuz. Eleştiriyorsunuz ama bunu çok yüksek sesle dile getirip ortamın gerilmesini tercih etmiyorsunuz. Duygularınızla değil rasyonel düşünebilen birisiniz. Sorumluluklarınıza bağlı ve idealist birisi olduğunuzu söyleyebiliriz. Özellikle hak-hukuk konusunda kesin çizgileriniz var ve hassassınız.

TİP 9: UYUMLU - BARIŞÇI

GÜÇLÜ YÖNLERİ

Sakin ve sabırlı yapılarıyla sevdikleriyle ve çevreleriyle uyumlu olmaya özen gösterirler. Uzlaşmacı ve arabulucu yapılarıyla kavga ve tartışma ortamlarını yumuşatırlar. Olayları her açıdan ve bütünüyle görmeye ve anlamaya çalışırlar.

İlişkilerinde yaşadıkları sorunları diyalog ve uzlaşı zemininde çözmeye çalışırlar. İlişkilerinden doğan rutin görevleri aksatmadan yerine getirmeye çalışırlar. Sevdiklerine karşı kabullenici, destekleyici ve dengeleyici yaklaşırlar. İnsanları yargılamadan olduğu gibi kabul etmeye eğilimlidirler. Eşlerinin hatalarına yada karşılaştıkları olumsuzluklara çok kolay öfkelenmezler.

GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN YÖNLERİ

Hızlı karar vermeleri ve eyleme geçmeleri gereken durumlarda inisiyatif almakta zorlanabilir, yavaş hareket edebilir yada eyleme geçmekten kaçınabilirler. İlişkilerinde sorunları görmezden gelebilir yada gördükleri sorunlara zamanında müdahale etmeyebilirler. Çevresiyle olan uyumu devam ettirmek adına hayır demekten çekinebilir veya daha fazla tavizkar davranabilirler.