Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Nisan 2020, 20:08   #1
Yazgı
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 12. Haftanın Tartışması Okuma alışkanlığı kazanımında aile mi öğretmenler mi daha etkili?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Merhaba arkadaşlar bu hafta da sizlerle tartışacağımız yeni bir konumuz var. Bu güzel öneriyi verdiği için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cigima teşekkür ederim.

Okuma alışkanlığı kazanımı bir çocuk için önemli bir nokta. Biliyorsunuz çocuklar mıknatıs gibidirler, siz ne yaparsanız onu taklit etme yöntemiyle öğrenirler. Kendilerine aldıkları ilk rol model aile içerisinde anne ve babadır. Tüm bunlardan yola çıkarak temeli ne kadar sağlam olursa geleceği o kadar parlak olur diyebiliriz. (Elbette ki istisnalar kaideyi bozmaz.)

Temeli atılmış bir çocuğa bu alışkanlığı bir kazanım olarak işlemek daha kolaydır. Ancak aile ortamında böyle bir kazanımı olmasa da iyi bir öğretmen bir çocuğun başına gelebilecek en güzel şeydir.

Okumak, kendini geliştirmek ve hatta bunu aşka dönüştürmek içinizdeki istekte saklı belki de. Yani herkes size bir şeyler katar hayatta ancak o dokunuşlar ne kadar iyi olursa olsun bunu hayata uygulayıp, değişimi sağlayacak şey sadece sizsiniz. Evet her yaşta. :)