Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Eylül 2021, 03:02   #16
Efendy
Efendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle tabi ki de mini etek giyen iyilik yapmaz diye bir kaide de yok sanırım, mini etek giyeni savunmuyorum aksine toplum olarak bazı şeyleri aşamıyoruz onu demek istiyorum. Ülkenin bir kesimi çok zengin iken bir diğer kesimi yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Bu sadece bu ülke içinde geçerli değil yada müslümanlık için. Bütün dünya düzenini buna göre şekillendiriyorlar. Ezilenler ve yönetenler.. Mesele bizim ülkemiz ise de zaten her birey Sünnet'e ve Kur-an'a uysaydı İslamiyet'i tamamıyla anlamış olurdu. Bugün baktığımız da 5 vakit namaz kılan'dan bile ahlak dışı hareketler görebiliyoruz ne yazık ki.

Burda Bir toplumu veya giyen giymeyeni yaftalamıyoruz zatende. İnsanlar Bence İstediği gibi giyinmeli. Bence İnsan Kendine yakışanı yapmalı öncelikle.. Evet Toplum Bazı şeyleri aşamıyor işin zaten özü bu ? İşte Kapalı şöyle bu böyle hayır arkadaş mesele kapalı açık vs konusu değil toplumun ötekileştirme mantığı.. Açık saçık giyinen bir kadın farklı gözle bakılması ne bilim kapalı giyinen insanların daha farklı sözlerle itham edilmesinden aslında rahatsısız. Bunu yapan var insanlar ama toplumun geneli bunu aşmış .. Kimse kimsenin Ne eteğinin boyutunda ne Başörtüsünde nede başka seyinde...

Alıntı:
Ezilenler ve yönetenler.. Mesele bizim ülkemiz ise de zaten her birey Sünnet'e ve Kur-an'a uysaydı İslamiyet'i tamamıyla anlamış olurdu. Bugün baktığımız da 5 vakit namaz kılan'dan bile ahlak dışı hareketler görebiliyoruz ne yazık ki.
Bu Konuya gelirsek aslında meselenin özü burda. İnsanlar dilediği gibi yaşamalı. Bu dünyada Hırsızlık yapanla Yapmayan arasında Fark var .. Biri İçeride Ceza ceker. Diğeri dışarda Sefa sürer.. Bu Ahiret de olacak.

Bana Göre Meselenin Özü veya Topluma enpoz etmemiz gereken şeyler.. Özünü kaybetmemiş ŞEyler olmalı. Namaz Tabiki kılmalıyız O Bizim İnsanlık görevimiz. Ama İnsan kılmıyor diye bak bu da farklı bir dinde yaşar gibi yaşıyor dememiz. Bizi ALLAH muafaza dinden imandan eder.. Yani bunu yapan yok mu Çok aslında insanlara bunu vermeliyiyiz.

İ

________________


"Gitme!" diyebilecek kadar güçlü olmalı insan.
Çünkü, hiç kimse kaybettiklerini unutabilecek kadar GÜÇLÜ değil..