Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2021, 16:31   #1
Ebruli
Ebruli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sağlıklı Diyalog Kurabilmek

Sağlıklı diyalog kurabilmek insan hayatını her bakımdan etkiler. Daha detaylı açıklamak gerekirse evde, okulda, işyerinde, askerde hatta yolculukta kısaca hayatımızın her evresinde.

Diyalog kelimesinin sözlük anlamı* karşılıklı yapılan konuşma demektir.

Peki konuşmanın sağlıklısı nasıl olur ? Tabi ki en başta dinleyerek ; bir insan dinlemeden sohbet ediyorsa illaki karşısındakinin tavırlarını anlamayacak ya karşısındaki insanı sıkacak boğacak yada bir konuda kıracaktır.O yüzden dinlemek çok önemlidir.

Chat ortamında da bu kural değişmez konuşurken dinlemek anlamak ve anlayışlı olabilmek güzel bir sohbet yapabilmenin yoludur. Her diyardan insan toplulukları* gelen bir ortamda tabi ki konuşma şekilleri de değişkenlik gösterir her insanın psikolojisi kültürü anlayışı aynı olmayabilir fakat biraz anlayışlı olabilirsek illaki ortak bir nokta bulabiliriz.

Sağlıksız yapılanmış bir sohbet her iki taraf için çile durumuna dönüşebilir, daha da kötüsü tartışmalar ve kavgalar bu durumda meydana gelir.

Sohbetlerinizin huzurlu seviyeli ve daimi olması ben ne şekilde davranılmasını istemem sorusunu kendimize sormamız gerekir. Hoşumuza gitmeyecek durumlar yaratmamak adına konuşmalarımıza dikkat etmemiz gerekiyor, hele de sesini ve mimiklerini göremediğiniz bir insanın tepkilerini anlamak çok zorken.

Sizlerde bu konudaki görüşlerinizi yorum yaparak bildirirseniz daha güzel bir ortamda daha sağlıklı sohbetlerde buluşabiliriz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]de tek kuralımız var herkesi sevmeye bilirsiniz ama herkese saygı duymak zorundasınız.

Bu kurala uymayı kabul eden herkesi sohbet kanalımıza bekliyoruz..

Saygılarımızla...