Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ağustos 2021, 12:48   #2
Bennet
ᎪᎡᎪՏ
Bennet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Saruhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese öncelikle mutlu haftasonlar ve iyi forumlar diliyoruz. Az önce okuduğum habere göre sosyal medya için video çekimi için hayatını kaybeden bir vatandaşın haberini okurken sizlere de sormak istedim.

Sizce sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir ?

İnsan eceli gelmeden ölmez. Konuyla ilgili Hz. Süleyman'dan bir kıssa okumuştum onu yazmak istiyorum;

Adamın biri bir gün Hz. Süleyman'ın huzuruna telaşla gelir nöbetçilere hayati bir mesele için görüşeceğini söyler. Adamı Hz.Süleyman'ın huzuruna alırlar. Hz Süleyman adama neden böyle telaşlı olduğunu sorar. Adam derki;

-Ey Süleyman bugün Azrail'i gördüm. Bana çok öfkeli baktı ve hemen uzaklaştı. Anladım ki benim canımı almaya gelecek.

Süleyman As. da ne yapmamı istiyorsun diye sordu.

Adam yalvarırcasına sen ki kurt,kuş,dağ, tepe herşeye hükmedersin. Rüzgarına emret de beni Hindistan'a uçursun. O zaman belki Azrail beni bulamaz ve vazgeçer der. Hz. Süleyman Adamın bu haline acır ve rüzgara emreder adamı Hindistan'a gönderir.

Akşam olduğunda Azrail'i gören Hz. Süleyman bugün bir adam geldi. Ona öfkeyle bakmışsın sebebi neydi der.
Azrail , ben o adama öfkeyle bakmadım o beni yanlış anlamış. Hayretle baktım der. Bugün sabah Kudüs'te gördüm, Allah bana onun canını Hindistan'da almamı emretti. Yüzlerce kanadı olsa oraya nasıl gidecek diye hayretle baktım. Saati dolduğunda onu Hindistan'da görünce ben de görevimi yaptım..

Sosyal medyanın olumlu yönleri ;

Düyanın her yerinden arkadaşlarımızla, ailemizle görüşebiliyoruz.

Haberlerin yayılması çok hızlı oluyor. Önemli olaylardan anında haberimiz oluyor.

Özgüveni arttıyor. Duygusal zayıflıklara destek verir. Kendini ifade etmede önemli katkıları vardır.

Güzel dostluklar kurulmasında önemli bir araçtır.

Sosyal medyanın olumsuz yönleri;

Kİşi, eğer gerekli ilgiyi görmezse ruhsal bunalımlar yaşayabilir. Depresyona sebep olabilecek kadar, hatta intiharlara varan sonuçlar doğurabilir.

Yanlış kişilerle tanışıp güven sarsıntılarına sebep olur. Bu da kendini herkesden soyutlamasına asosyal kişiliklere neden olabilir.

Sosyal medyada en çok karşılaşılan olumsuz durum 'sosyal linç' tir. Bir çoğumuz buna maruz kalmışızdır.

Yalan haberlerin yayılması çok kolaydır. Gerçekleri saptırabilirler.

Beraber yürüsek İstanbul sokaklarında ve girdiğimiz her sokağın sonu

Galata Kulesi’ne çıksa.