08 Temmuz 2021, 22:19
|
#2 |
| | | İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | sen vergini daha maaşın bankaya yatmadan verirken, meclisten geçen torba yasa ile zamanında vergisini ödemeyenlere af geldiğini ve 18 ay taksitle yapılandırma imkanını görmek bana zamanında çok kötü hissettirmişti doğrusu. ama vatandaşımız, hatta her vatandas vergi ödüyorsa mükellef sayılır, mükelleflerimiz bunun farkında bile değil.
bazen bilmeyenlere hey, sen vergi ödüyorsun farkında mısın? demek istiyorum. 25-26 yaşında birinin dolaylı verginin ne olduğunu dahi bilmemesi ve ben vergi mi ödüyorum demesi hala, benim canımı acıtıyor. vergi dersini örgün öğretimde mutlaka, hatta aktif vatandaşlığın eğitimini dahi bu insanlara vermemiz gerekiyor. biz vermezsek zaten onlar da araştırmıyorlar, artık mecburen zorla verilmeli çünkü.
velhasıl, cengiz inşaatların ve avanelerinin milyonlarca dolar veya lira vergisi af olunabiliyorsa, herhalde galatasaray spor kulübünün de bilmem kaç milyonluk vergisi bu ülkede affolur diye düşünmek bir kabahat/eksiklik ise evet ben bu konuda eksiğim. normallestirmiyorum yanlış anlaşılmasın tabi.
bu gerçek bir demokraside olmalı mı? olmamalı. gerçek demokrasinin vazgeçilmezi vergidir. oy vermek ve demokrasi birbirine bağlı argümanlardır. ama bizim vatandaşımız körü körüne itaat etmeye o kadar hevesli ki.
evet, çok neşesiz oluyorum böyle konularda, umarım değişir diyerek de olumlama yapmak istiyorum.
________________ anlayışı olan beni anlayışlı, aptal olan ise aptal bulur. bence her ikisi de haklıdır.
|
|
| |