Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Temmuz 2021, 12:24   #5
Güz
» en güzel hikaye`m «
Güz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

9. Ev hayvanı satış yerlerinde (Pet-Shop) ortamın hayvan sağlığı ve etolojisi bakımından uygun olmaması sebebiyle kedi ve köpek bulundurulması yasaklandı.

evet, çünkü hayvan satışı yasaklanmadı. katalog üzerinden satış serbest hala.

YAZIKLAR OLSUN
diyerek başlıyorum yazdıklarıma.ki bu söylemi iki elim kanda olsa belki ancak söylerim ya da o zaman bile söylemem. çünkü söyleyeceğim hiçbir şey duygularımı ve düşüncelerimi şu an asla ifade edemeyecek. çok yazık olmuş, sadece göstermelik bir hayvan hakları yasası çıkarmışlar. 9.madde bu şekildeyse diğer maddelerin düzensizliğini düşünün.onlarca sakıncalı madde var, hayvanları resmen idam edecekleri maddeler var. ama kimsenin umurunda değil. çünkü bu iktidarın hayvan sevdiğine ve onlar için çaba gösterdiğine inanmadığım konusunda yine haklı çıktım.

oylama sırasında tartışma çıktı, komisyon başkanı toplantıyı sonlanndırdı. tekrar toplanıldığında tuzak maddeler ile dolu olan kanun teklifi maddeleri malesef toplantıdan geçirildi.

benim 3.5 senedir beklediğim kanun tam bir hayalkırıklığı oldu. katliam, sürgün, idam hayvanlar için her şey var burada.

SUÇLAR ŞAYET SUÇÜSTÜ değilse
kişilerin şikayet hakkının bile olmayacağı bir durumda neyi konuşabiliriz ki? allah aşkına bir hayvan kaçırılıp tecavüz ediliyorsa ki zaten çoğu toplum önünde olmuyor ki ve zaten suçüstü de olamayacak. bunun suç hakkı da olmayacaksa bu yasa neden çıktı?

mevcut yasada tüm belediyelerde kısırlaştırma merkezi kurma hükmü varken, kanun teklifinde nüfusu 25binin altında olan elediyelere kısırlaştırma merkezi kurma ZORUNLULUĞU GETİRİLMİYOR. oysa, kedi köpek sayısı, özellikle kırsalda az nüfuslu belediyelerde zaten çok fazla. buralarda acilen kurulması gerekli.

Halen ilçe dışına ve ormana hayvan atılması yasak iken, birbirlerinin belediyelerinin içine gizlice kedi köpeklerin atılması ve bu döngünün yaşanması ve yaşanacak olması beni kahrediyor. onlar toplanıp atılan bir MAL STATÜSÜNDE değiller. bir yanda kısırlaştırma seferberliği olsun, hayvan sayısı azılsın diyorsunuz diğer yanda bir kısırlaştırma merkezi kurulması için belediyelere 4.5 yıl veriyorsunuz. gerçekten yazık.

BU TAM BİR VAHŞET.
tuzak maddelerle her türlü mobil vahşetine izin veriyorsunuz. ÜRETİM, SATIŞ, DÖVÜŞE yönelik tedbir ve ciddi yaptırımlar bu teklifte hiç yer bile almadı. hepsi serbestce devam edecek.yasaklı hayvanlara el konulup öldürülecek, hem de barınaklarda.evlerde bakılan hayvanlara SAYI SINIRLAMASI getirilmesi tuzak madde ile yönetmeliğe bırakılmış.

YÜK, DENEY, ÇİFTLİK
hayvanları konusuna yazım uzadı diye girmiyorum.

HAYVANAT BAHÇELERİ
adı değiştirilip belediyere DOĞAL YAŞAM PARKLARI oldu. bu muydu beklediğimiz yasa? böyle mi olmalıydı?

umarım bir an önce iktidar değişir, çünkü bu kafalara bişey anlatmanın imkansız olduğunu meclis odasındaki canlı yayını izleyerek gördüm.

çok büyük hayalkırıklığı ve üzüntü yaşıyorum. yıl olmuş 2021, biz hala islamiyetÇİ- zihinlere hayvanları sevmeleri gerektiğini anlatıyoruz.

UTANIYORUM sizin yerinize, gerçekten.

________________


anlayışı olan beni anlayışlı,
aptal olan ise aptal bulur. bence her ikisi de haklıdır.