| İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | Onun yerine üniversiteye sadece ilk 100.000 bine girenleri yerleştir. Geri kalanlar yerleşmesin. Bu sayede işsizliği ötelemek yerine zaman kaybetmeden bir iş alanına gençler yönelse daha faydalı olur. Her dağın başına üniversite açmak yerine belli çekici gelişmiş şehirlerde sadece üniversite olsun. Yani 20-25 ilde. Oraya gidenlerde kendini geliştirebilsin. İmkanları fazla olsun. Anadoluda misal Ankara Eskişehir Kayseri Konya harici üniversite olmasın. Misal kötülemek için demiyorum Yozgat'ta Aksaray'da Karaman'da Niğde'de Bayburt'ta Kars'ta Iğdır'da neden üniversite var ? Gereksiz ve faydasız akademisyenlerden ülke kurtulsun. Nitelik artsın. İnsanlar ben üniversite okudum diyip karşılığında gençliğini kaybetmesin. Sonra çıkıp üniversite iş bulma kurumu diyip halkla alay edilmesin. Ülkenin ekonomik durumu belli genel olarak herkes iş sahibi olmak için okuyor. Burası İsveç Norveç değil millet sosyalleşmek için üniversiteye gitsin. İnsanları 16 yıl okula mahkum edip sonunda elde var 0 ile eğitim hayatı sonlanıyor. Bu süre içinde herhangi bir mesleğe yönelme şansı da kalmıyor. Yani insanların hayatlarıyla oynanıyor. Etkisiz hale getiriliyor. |