Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Haziran 2021, 04:27   #1
INFLaMeS
INFLaMeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gelin ve Damatlarin bekledigi haber geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 1 Temmuz normalleşme genelgesinde, düğünlerdeki kısıtlamalara ilişkin detaylara da yer verildi. Bakanlık, 1 Temmuz'dan itibaren düğünlerdeki davetli sınırlamasının kaldırılacağını belirterek, oyunların da sosyal mesafe kurallarına göre yapılabileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, "Nikah/düğün merasimlerinde (kapalı yerler için halen uygulanmakta olan kişi başına asgari 6 m² yer bulunması şartı dışında) katılımcı sınırlamasına gidilmeyecektir" ifadelerine yer verildi.


Bakanlık, genelgede uzun süredir pistlerden uzak olan halay görüntülerine ilişkin de detaylara yer verdi. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında oyunların sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yapılabileceği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan "düğün sırasında sosyal mesafenin korunamayacağı oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmamalıdır" hükmü doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca bu konuda yeni bir tavsiye kararı alınıncaya kadar düğün ve nikahlarda ancak fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecektir."



kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________