Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Haziran 2021, 21:45   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Evli olmak mı bekar olmak mı daha mutlu eder.?

Evli olmak mı bekar olmak mı daha mutlu eder?". “Aşk yaşamak mutlu olmanın garantisi midir?”



Bilim insanları bu soruların peşinden gitti ve kişilerin hayatlarının genelindeki ilişki durumuna göre mutluluk düzeylerini ölçtü.

Hayatlarının son döneminde olan kişilerin geriye dönüp yaşamlarını değerlendirdiğinde mutlu olup olmadığı, karşı cinsle olan ilişkilerinin genel mutluluk seviyelerini etkileyip etkilemediği ölçüldü. Çalışmada 18-60 yaşındaki 7.500’den fazla kişinin ilişki geçmişi incelendi. Evli, boşanmış ve bekar olan kişilerin sonuçları birbiriyle karşılaştırıldı.
Positive Pyschology Dergisi’nde yayınlanan çalışmada, hayatlarının ileri aşamasına geldiğinde hangi gruptakilerin mutlu olduğunu ortaya koydu..



İnsanlar genellikle mutlu olmak için evlenmek gerektiğini düşünürler.” diyen araştırmacılar, katılımcılara“Sizce insanlar mutlu olmak için bir ilişki yaşıyor mu olmalıdır?”, “Tüm hayat boyu ilişki yaşamak mutsuzluğa sebep oluyor mu?” gibi çeşitli sorular sordu.



Katılımcıların %79’u yaşamlarının çoğunu evli olarak geçiren kişilerdi. Yüzde 8’i sürekli bekar ya da hayatlarının büyük bir kısmını evli olmadan geçirmiş olan insanlardı. Yüzde 13’ü ise çeşitli ilişki geçmişlerine sahipti ve çeşitli ilişkilere başlayıp bitirme, boşanma, eş kaybı veya yeniden evlenme öyküsü vardı. Araştırmacılar daha sonra, katılanlar arasında yaşça büyük olan kişilere sorularını yöneltti ve mutluluk seviyelerini değerlendirmeleri istedi. Sonuçlar yine değişmedi tabi.


Alıntı.

________________

~ E & B ~