Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Haziran 2021, 01:45   #1
ZaLim
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow

Libera.Chat, İsveç'li bir kar amacı gütmeyen kuruluştur. Libera.CHAT topluluğu kendinden şöyle bahseder;
Ücretsiz ve açık kaynaklı yazılımlar ve meslektaşlar tarafından yönlendirilen projeler için ücretsiz bir topluluk platformu sağlamak.

Libera.CHAT Henüz 1-2 haftalık olmasına rağmen büyük bir hızla küresel ağlar arasında ilk on arasında ismini yazdırabilmenin başarısını şu cümlelerle duyurmaktadır;

Bir haftalık Libera Sohbeti
25 Mayıs 2021

Merhaba, Libera Chat kullanıcıları!

Heyecan verici bir ilk hafta oldu ve Libera.Chat'i tam kapasiteye getirmek için çalışmaya devam ederken desteğiniz, coşkunuz ve sabrınız için çok teşekkür ederiz. Bu ilk birkaç günde 16.500 eşzamanlı bağlantıya ve 20.000 kayıtlı hesaba ulaşabildik. Günler içinde küresel ağlar içerisinden ilk 10'a girdik ve şimdiye kadarki en hızlı büyüyen IRC ağı olduk.

Bu büyüme sorunsuz değildir: 250'den fazla projenin kayıtlarını tamamlamayı başardık ve her geçen gün daha da fazlasını alıyoruz. Birikmiş kayıtlarımız, bitmiş kayıtlarımız kadar büyük! Sadece size teşekkür edebilir ve sabrınızı isteyebilir ve kayıt işlemlerimizi büyütürken sizi daha geç değil, daha erken kaydolmanız için teşvik edebiliriz.


Organizasyon, tamamen, organizasyonun üyesi olan ve organizasyonda eşit oy hakkına sahip olan gönüllü personel tarafından yürütülmektedir. Libera Chat'in amacı, ücretsiz açık kaynaklı yazılımlar için bir topluluk platformu ve gönüllülük esasına dayalı akran yönlendirmeli projeler gibi hizmetler sunmaktır.

Kararların çoğu bir bütün olarak üyeler tarafından alınır. Yönetim kurulu öncelikle muhasebemizi yönetmek ve üye listesini senkronize tutmak gibi organizasyonel görevlerle ilgilenir. Organizasyon içinde ayrıca belirli alanlarda uzmanlaşmış üç ekip vardır: Projeler ve Topluluk, Mühendislik ve Operasyonlar. Üyeler bu ekiplerin bir parçası olmayı seçebilirler.

Organizasyonun yönetim kurulu, bir başkan, bir sayman ve her bir uzman ekipten bir temsilciden oluşur. Yönetim kurulu koltukları üyeler tarafından seçilir.

Mevcut yönetim kurulu üyeleri şunlardır:

Chair: njan (James Eaton-Lee)
Treasurer: Swant (Svante Bengtson)
Projects and Community Rep: Fuchs (Christian Loosli)
Engineering Rep, Vice Chair: edk (Ed Kellett)
Operations Rep: glguy (Eric Mertens)

Buna ek olarak, kuruluşun üyeler tarafından seçilen iki denetçisi vardır. Görevleri, yönetim kurulunun faaliyetlerini üyelik adına denetlemektir. Yıllık denetim raporu, yıllık rapor ve organizasyonun muhasebesi ile birlikte bir yıllık şeffaflık raporunda yayınlanacaktır. Mevcut denetçiler şunlardır:

Auditor: Md (Marco d’Itri)
Auditor: kline (Gareth Pulham)

Libera.Chat'e bağlanma

Libera.Chat'e bir IRC istemcisi kullanılarak erişilebilir .

irc.libera.chat Düz metin bağlantıları için IRC istemcinizi 6665-6667 ve 8000-8002 numaralı bağlantı noktalarına veya TLS şifreli bağlantılar için 6697, 7000 ve 7070 numaralı bağlantı noktalarına yönlendirerek Libera.Chat'e bağlanabilirsiniz.

Libera.Chat'e TLS Üzerinden Erişme

Libera.Chat, 6697, 7000 ve 7070 bağlantı noktalarındaki tüm sunucularda TLS istemci erişimi sağlar. TLS üzerinden bağlanan kullanıcılara +Z kullanıcı modu verilir ve güvenli bir bağlantı kullanıyorsa WHOIS'de (671 sayısal) görünecektir.

Bağlantıda sunucu sertifikalarını doğrulamak için bazı ek çalışmalar gerekebilir. İlk olarak, sisteminizin güncel bir kök CA sertifikası setine sahip olduğundan emin olun. Çoğu linux dağıtımında bu, ca-sertifikaları gibi bir şey adlı bir pakette olacaktır. Çoğu sistem bunları varsayılan olarak yükler, ancak bazıları (FreeBSD gibi) yüklemez. FreeBSD için paket, /usr/local/share/certs/ca-root-nss.crt içine uygun kök sertifikaları kuracak olan ca_root_nss olarak adlandırılır.

Sertifika doğrulaması genellikle yalnızca libera.chat. İstemciniz sunucunun sertifikasının geçersiz olduğunu düşünüyorsa, irc.libera.chat Libera.Chat'e yönlendiren herhangi bir ad yerine bağlandığınızdan emin olun .

There are 58 users and 24538 invisible on 23 servers
36 IRC Operators online
4 unknown connection(s)
16990 channels formed
I have 2496 clients and 1 servers
-
Current local users: 2496 Max: 2718
Current global users: 24596 Max: 25192
-
Highest connection count: 2719 (2718 clients) (28863 connections received)
-


Not: Bir çok içerik çeviri yöntemiyle Türkçe'ye çevrildiği için bazı kelime hataları olabilir.
Not: Libera.CHAT henüz 2 haftalık olmasına rağmen çok hızlı bir yükseliş sergilemiştir.
Önemli NOT: Sitemizde yer alan Global IRC Sunucuları kategorisi ve bu kategoride yer alan tüm MAKALELER/GLOBAL SUNUCU TANITIM konuları tamamıyla IRCREHBERI.NET sitesinin kurulduğu günden itibaren yer alan ve başka hiç bir forumda kopyalanmadan önce IRCREHBERI.NET tarafından özel olarak hazırlanan bir kategoridir. O yüzden diğer forum sitelerinde aynı isimle yada farklı isimlerle benzer konuları gördüğünüz zaman bilin ki bir çok yenilikte olduğu gibi bu kategorininde, içerisinde yer alan makalelerinde ilk sahipleri ve öncüsü yine IRCREHBERI.NET sitesidir.

Libera.Chat sunucusunda IRCREHBERI yönetimini temsilen yer aldığım kanallar;


#turkey
#turkish
#wikipedia-tr

IRCREHBERI'ni temsilen açtığımız kanallar;

#ircrehberi
#help-tr
________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .