Alıntı:
Ocean Nickli Üyeden Alıntı
o açtığınız ve savunduğunuz filistin bayrağı, osmanlı'ya karşı başlatılan 1916 arap isyanı'nın sembolü olarak kullanılmıştır. ben o bayrağa baktığımda bir halkın özgürlük talebinden ziyade filistin cephesi'de, filistinin bizi sırtımızdan vurduğu ve şehit düşen 30.000 türk askerini görüyorum.
dedeleriniz, osmanlı torunlarının bu gün filistini savunduğunu görseydi yüzlerinize tükürürdü yazık. bana çocukların ne suçu vardı demeyin hiç, peki benim 30.000 türk askerimin ne suçu vardı, o 30.000 askerimin annesinin, evde baba bekleyen çocuklarının, evlatlarının ne suçu vardı ? sırtımızdan vuran filistin'e ve onu savunan tarih bilgisi sıfır forum ahalisine soruyorum ?
öyle iki çocuk resmi göstermekle duygusallık kasmakla olmuyor bu işler, kör cahil tarih bilginizle ezberlediğiniz ve neyin ne olduğunu bilmediğiniz şeyleri savunan ezberci beyinlerinizi biraz çalıştırın.
ağzınıza laçla etişsiniz filistin de filistin başka bir şey bildiğiniz yok, rusya'nın suriye'de şehit ettiği askerlerimiz için bile bu kadar ağlamadınız.
bir de çıkmışlar bugün miting yapıyorlar mehmetçik gazzeye diye oldu canım başka ? mehmetçik sizin köpeğinizdi istediğiniz yere koşturacak çok meraklı olan varsa buradan duyar kasacağına gitsin filistin'de hamas'a katılsın alsın eline bir kaleşnikof iki el bombası çatışsın tutan mı var sizi ? |
Dostum yine görüşlerine saygı duyuyorum. Herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil.Dediklerine de hak veriyorum Yapılanları unutmamak gerek. Ama geçende bir yerde yine bahsetmiştim. BİZ ÇOK MU MASUMUZ? ATALARIMIZ ÇOK MU MASUM? fazla geriye gitmeye gerek yok kaç yaşındasın nerde yaşıyorsun neler gördün neler duydun tanımam bilmem ama konuştuklarınada hak veriyorum sana katılıyorum. Ama dediğim gibi biz çok mu masumuz? Bir mehmetçiğin akan kanı hiç bişeyle karşılaştırılamaz.Müslüman din kardeşimiz tabii ki ağlayacağız. Nasıl zamanında doğuda yapılan katliamlar için ağladıysak. Nasıl şehitlerimiz için ağladıysak bugünde din kardeşlerimiz için ağlayıp tepki göstereceğiz. Onların dedeleri hata yapmış olabilir toplum olarak ahlaklarını sevmeyebilirsin bize göre çok ehli keyf gelebilirler. Bunların hiç bir önemi yok şu noktada. Bu olay yeni olan bir olay da değil. Yıllardır zaten devam ediyor. Ama şu son zamanda bizler için değerli bir ayda böylece saygısızca hareketleri bardağı taşırdı.İnşallah en kısa sürede de cevabını liderlik yapacak biri çıkar.Türkler herkes tarafından kurtarıcı olarak bilinirken umut kapısıyken daha nasıl bir liderlik yapılabilir. Osmanlı zamanında da o kadar yapılan hainliklere rağmen zulümlere rağmen affedici bağışlayıcı olduğumuzu gösteren yüzlerce hadise var. Benimle ortak bir noktada buluşmuş kim olursa olsun ona yapılan terbiyesizlik bana yapılır. Hani diyosun ya filistinden farkınız kalmayacak diye. Bugün buna sessiz kalırsan yarın evet dediğin doğru yarında bize aynısı yapılacak. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Belki dediğin zamanlar içinde olan olaylara karşı çıkacak cesaret babalarımzıda dedelerimizde yoktu. Veya o zamanlar kendilerini bu derece güçlü ve inançlı hissetmiyorlardı kendilerine güvenmiyorlardı. Ama şuan oyle bir durum söz konusu değil. Bunuda ihaymış sihaymış üretimmiş bundan dolayı demiyorum o gördüğün kesimle aynı kefeye koyma herkesi. Zamanında akıtılan mehmetçiğin kanı içinde zamanında devletimiz tarafından akıtılan doğudaki kürt kardeşlerimizin kanı içinde mağaralardaki farelerin akıttığı mehmetçiğimizin kanı içinde kafirler tarafından katledilen müslüman kardeşlerimiz içinde kimse susmaz hepsinin hesabı sorulur inşallah. Zamanında bunun hesabını soracak kimse yoktu veya işlerine böyle geliyordu. Kimsenin ne kafatası zihniyetçiliği yapmaya ne kimsenin dinine görüşüne saygısızlık yapmaya ne de düşüncelerini değersizleştirmeye hakkı yok. Herkes inandığı kadar vardır. Herkesin inandığı değerler kendine. Türkün adını duyan kurtulduk diye sevinirken bundan daha iyi ne olabilir. Çok şükür ki bu böyle. Türkiye müslüman devletmiş şuymuş buymuş müslümanlıkla yönetiliyormuş öyle bir şeye bende inanmıyorum. Türkiye müslümanların çoğunlukta yaşadığı bir ülke sadece. Her şahıs kendinden sorumlu. Ben müslümanım bu konuda da hassasım. Kimse kimsenin hangi konu da üzülüp üzülmediğini ağlayıp ağlamadığını bilgisi olup olamdığını veya yaşanan olaylarda zarar görmesine rağmen sineye çekip çekmediğini bilemez. Ben kürt kökenli bir Türkiye vatandaşıyım. Ben de o soysuzlar gibi zamanında soysuzların yaptığı şleyleri bugün ki insanlara yönetime mal etseydim emin ol dağlardaki şerefsizlerin sayısı şehirdeki insanlardan daha fazla olurdu buna emin ol. O yüzden atası bunu etmıs dedesı bunu yapmış bunlara gerek yok. Unutmayacağız ama o çocukların masumların suçu yok. Mehmetçik Gazze'ye demişler doğru demişler ama eksik demişler. Bu şekilde bizler gibi düşünen mehmetçikler Gazze'ye. Bu bir ülke meselesi değil muhasebe vicdan inanç meselesi. Herkesin inandığı değerler uğrunda konuşmaya hareket etmeye gerekirse ölmeye hakkı var. İnanmayan istemeyen bu şekilde görüş beyan eden kimseyi ben sorgulamam neden demem. Onlardan da bunu beklerim. En azından hakaret edemezsin görüşlerimi küçümseyemezsin.:smili::smili: Son dediğin cümleyede katılıyorum. İnşallah en kısa sürede dedim ya bir lider çıkarda birşeyler düzenlenir mehmetçikten bile gönüllü olarak seçilir inşallah kimsenin inanmadığı bir şey uğruna sırf görev diye ölmesini mehmetçik bile olsa istemem. Bu kadar da anlayışlı saygılı insanlarız. İnşalah Türkiye'nin de adı geçmez siz değerli kardeşlerimizin başına bela açalım istemeyiz. 
İnandığımız değerlere göre finishe az kaldı bu olaylar daha da artacak daha da büyüyecek zuhur edecekler olacak dünyanın altı üstüne gelecek. Mabedimiz yıkılacak. İnandığımız değerler bizlere bunların olacağını söylüyor. O yüzden dediğin gibi daha ağlayacak çok şeyimiz olacak. Allah bizleri ağlayanlardan eylesin dostum benim . Değerlerine görüşlerine saygı duyuyorum cansın sen ama senden de aynı saygıyı bekleriz. Dediklerinede katılıyorum ayrıca haklısın. Ama sadece şu durumda umrumda değil :)))