Konu: Kader Filmi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mayıs 2021, 15:40   #11
BuSe
BuSe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Ocean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hanımefendi benim kadere bakış açım biraz farklı, eleştirel düşüncenin antik yunan medeniyetinde başladığı esas alınırsa taa o zamanlardan beri tartışılan bir konu olmuştur kader.

ben her şeyin belli olduğu bir belirsizlik olarak yorumluyorum kaderi. her ne kadar determinizm kanunları ve özgür irade ile çeliştiği düşünülse de,

moonlighting teoremi buna çok iyi bir örnek sunar. tanrı olduğunu düşün, yedi adet müzik notası yaratmışsındır.yedi adet notayı ve bunları kullanarak, şarkı yapacak olan insanı da yaratmışsındır. insan ise yedi adet notayı kullanarak içinden geldiği gibi bir şarkı çalar milyonlarca farklı türde parça yapabilirler bu yedi notanın dizilimlerini değiştirerek. tanrı hangi şarkı olacağına, hangi notaları kullanarak çalacağına karışmaz bilmez ama sonuç itibariyle hangi yedi taneyi kullanacağını bilir.

tabii felsefi konjonkture uyarlayacak olursak konu daha uzar gider ama benim şuan burada bunu size yazıyor olmam bir kader değildir kendi irademle buradayım ama burada olmam da trilyonlarca ihtimalden biriydi.
Felsefeyle pek haşır neşir değilim beyefendi ama haklısınız kesinlikle

________________




biz bu alemin en yakışıklı adamını gün batımında bir çift sigarayla maziye gömdük bir daha da kimselere yenilmedik.

Konu BuSe tarafından (06 Mayıs 2021 Saat 18:45 ) değiştirilmiştir..