Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mayıs 2021, 17:41   #16
Ocean
Ocean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

yalan söylememenin tek yolu hiç kimse ile iletişim kurmamak. ancak bu da yalan söylememeye çözüm değil çünkü insan kendi kendine de yalanlar söylüyor ve işin kötüsü buna kendi de inanıyor.

yalan söylemeye ortalama 4-5 yaşlarında başlıyoruz yani neredeyse konuşmaya başlar başlamaz gerçekleri de eğip büktüğümüz ortada. tabii ki ilk yalanlarımız kasıtlı veya kötü niyetli değil ancak zaman ilerledikçe yalanları daha çok kendi lehimize bir avantaj olarak kullanmak için söylüyoruz.

birilerini memnun veya mutlu etmek için söylediğimiz beyaz yalanlar ile kendi çıkarlarımızı savunmak için söylediğimiz yalanlar arasında hiçbir fark yoktur bu her durumda bizi bir yalancı yapar, elbette yalanın boyutu ve verdiği zarar tartışma konusudur.

ne var ki biz asla yalan söylemeyiz gerekirse gerçekleri değiştiririz söylediklerimize uysun diye ! öyle değil mi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımefendi ?

________________

Kalabalıkta karşılaştılar. Sakin denizde yılgın ilerleyen gemiler gibi, yürüyen insanların arasında. Yan yana geldiklerinde gözler birleşti, zaman durdu. Sonra geçip gittiler, ardından uyandı. Zaman hâlâ duruyordu...