Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2021, 20:39   #17
Ocean
Ocean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
YouLosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iste burda yanildiniz ben bura dogumluyum bunu belirtmek istedim :)
rahatsiz olmadim efendim neden olayim tartismaya herzaman acigim ama tabiki az oncede belirttigim gibi Saygi sart ne olursan ol degilmi
o halde size bir soru dogdugunuz yermi? Doydugumuz yermi?
bir alman atasözü der ki, "wessen brot ich esse, dessen lied ich singe" yani, kimin ekmeğini yemiş orada eş, aş, iş bulmuşsam, oraya memleket der şarksını söylerim.

mesela vatansever biri de değilim ben, vatanperverim arasındaki fark ne midir ? ; birisi sevdiğini nesneleştirmiştir. bu nesne üzerinde tahakküm kurulur, keyfe göre işlenip ızdırap verilebilen bir meta gibidir. aynı zamanda müstebit, yetkisini bu iddiasından alır. fikir değil fedai üretir. diğeri ise sevmenin gereğini yapar, vatanını korur ama sadece siperde değil. mesela eğitimi ve öğretimi nitelikli hale getirmek vatanı korumaktır. yeni nesilleri nefretle ve tahkiye ile değil sevgi ve rasyonel akılla yetiştirip donatmak için gerekli düzlemi tesis etmek ve insanların hislerini korkmadan dile getirebildikleri güvenceli ortamı yaratmak vatanperverliktir.

Kalabalıkta karşılaştılar. Sakin denizde yılgın ilerleyen gemiler gibi, yürüyen insanların arasında. Yan yana geldiklerinde gözler birleşti, zaman durdu. Sonra geçip gittiler, ardından uyandı. Zaman hâlâ duruyordu...