Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mart 2021, 18:23   #1
Hacer Editör
Editör
Hacer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 8.Mart Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun

Yeni bir 8 Mart geliyor,

Hani şu ismi Kadınlar Günü olan, kadına değer amaçlı özel o değerli gün !

Tüm dünya kadınlarına armağan edilen o gün!

İlk önce Cennet ülkemin güzel kadınlarının günü en güzel dileklerimle kutlarım.

Kadın denilince insan ister istemez derin bir “Ahh” çekiyor…

Şiddetin, tacizin, tecavüzün, hor görülmenin dışa vurmuş ruh halimidir acaba bu durum ?

Yoksa, susturulmuş, sindirilmiş, kabul edilmiş ve ‘biz böyle gördük’ den kalma bir ruh hali mi?




Kadının tek suçu Kadın olmaktır ne yazık kı !



Benim ülkemde kadın dediğin zaman, ilk akla gelen; acı çeken, üzülen, katlanan, fedakarlık eden, durumuna göre yemeyen, içmeyen, üşümeyen, uyumayan, canını veren, canını dişine takan, her türlü tehlikeye karşı ne pahasına olursa olsun göğsünü siper eden, noksanları tamamlayan, affeden, himaye eden, merhametli insan.




Ah Kadın !


Kadın kocadan azar işitiyor, yeri geliyor dayak yiyor, laf yiyor, söz yiyor, hakaret yiyor, hor görülüyor, iğrenç aşağılayıcı bakışlarını yiyor… bu iğrenç yaratık ise kadının pişirdiği yemeği afiyetle yiyor, temiz çamaşırlarını giyiniyor, temiz evde oturuyor, herşeye rağmen saygı görüyor… Ben Adamım diye böbürlene böbürlene yürüyor sokaklarda, paşa gibi yaşıyor!


Ah be kadın senin çilen daha bitmiyor!


Kocadan çektiğin zulum yetmiyormuş gibi, sonra aileden laf yiyor, kayınvalide ve kayınpeder tarafından sevilmiyor, görümcenin nazını çekiyor, eltinin tafrasını yiyor … kadın yine kocamın ailesidir diyor, sineye çekiyor!

Sonra topluma çıkıyor, toplum tarafından da yargılanıyor… kısa giyse ayıplanıyor laf oluyor, uzun giyse yobaz oluyor, gülse ayıp oluyor, sussa kendini beğenmiş oluyor, mutlu olsa gamsız oluyor… hiç bir haraketi kabul görülmüyor! Kendisi gibi olamıyor.



Şikayete gidiyor, ciddiye alınmıyor, gittiğine pişman ediliyor, erkektir yapar deniyor ! “Zaten erkektir yapar” cümlesi yüzünden bu durumlara düşmedik mi ?

“Sus otur !” onun atasözü gibi birşeyi oluyor.

Tecavüzcüsü, pisliği, hayvanı kol geziyor sonra utanmada kadınlar günü kutlu olsun deniliyor.



Sahi hangi kadınlar içine sine sine kutluyor bu özel günü ?



Bizler bu gerçekleri bilirken kadınlar gününe gülümsemek yerine acı acı zehir içer gibi yutkunuyoruz … artık kadına hak ettiği değeri vermemiz gerekir.




Daha güzel bir dünyada bu güzel günü hakkıyla kutlayabilmek umudu ile…



“Kadın gibi bir dünya istiyoruz!
Kadın gibi gülen,
kadın gibi konuşan,
kadın gibi üreten,
kadın gibi vefalı,
kadın gibi zarif bir dünya !”


________________

{~~ Sevda yüreğe değdi, Yüreğim seni sevdi ~~}