İstanbul bağcılar'da yaşayan ve özel bir şirkette çalışan Ayşegül Kızılkaya 3 şubat'ta bir internet sitesi üzerinden araç beğenerek satın almak istedi.
Beğendiği araç için satıcı ile görüşen Kızılkaya satıcının gösterdiği ekspertiz raporuna bakarak ikinci bir kontrole gerek duymadan otomobili satın aldı.
Satıcının eşim kanser hastası tedavi görüyor paraya ihtiyacım var o yüzden satıyorum dediği otomobili güvendiği için alan kızılkaya daha sonra götürdüğü ekspertiz firmasında aracının motorunun değiştirildiğini ve bir çok hasarının olduğunu öğrendi.
Aracı almak üzere Mahmut B. isimli biriyle Çapa'da buluştuklarını ve eşinin kanser hastası olduğunu söylemesi üzerine durumuna üzüldüklerini belirten Kızılkaya aracın başında bir kişi daha vardı. Galerici olduğunu aracın temiz olduğunu ve almak istiyorlarsa almalarını yoksa kendisinin almak istediğini söylediğini belirtti.
Aracı aldıklarında aracın beyaz bir duman çıkardığını gören kızılkaya satıcının bunun normal olduğunu söylediğini ve daha sonra bu durumdan şüphelenerek aracı başka bir ekspertiz firmasına götürdüğünü söyledi.. Burada yapılan kontrolde aracın conta yaktığını ve motorun değiştirildiğini öğrendi. Aracın kapıları ve bir çok bölgesinde de işlem olduğunu öğrenen kızılkaya satıcı ile iletişime geçtiğinde satıcının ben aracı sattım sizin sorununuz artık bende böyle bir sıkıntısı olduğunu bilmiyordum dediğini söyledi.