Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Şubat 2021, 20:28   #1
BoSs
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Anı yaşamak

O AN VE SONRASI

Hayat anlardan ibarettir.

Sevgilinizle, arkadaşlarınızla, dostlarınızla yaşadığınız anların o ana özel olduğunu düşündünüz mü hiç? Sonrası için bir şey ifade etmediğini, zamanında çok anlamlı ve güzel gelen anları şu an düşündüğünüzde boş gelmesi acıtıyor mu içinizi ?

Hiçbir arkadaşlığa, dostluğa, ilişkiye başlarken biteceğini düşünmeyiz değil mi ? Sonsuza kadar sürecekmiş gibi yaşarız her şeyi. Ama ya sonrası…

Arkadaşlıklarınızda en özelinizi paylaşırsınız, ileriye yönelik planlamalar yaparsınız, özelinizi anlatırsınız, ona göre yaşamaya başlarsınız, zevklerinizden vazgeçersiniz ya da yeni zevkler edinirsiniz. Zamanınızı paylaşırsınız, beraber vakit geçirirsiniz. Bu anları yaşarken gayet güzel hisler hissederiz. Ama ya sonrası….

Sevdiğinizle tarifsiz anlar yaşarsınız, kokusunu sahiplenirsiniz, fedakarlıklar yaparsınız, benliğinizden vazgeçersiniz, gerektiğinde huylarınızı değiştirirsiniz, karakterinizi değiştirirsiniz, sonunuzu düşünmeden cesur hareketler yaparsınız, hayaller kurarsınız, hayatınızı şekillendirirsiniz. Ama ya sonrası…

Bu dostluklar, ilişkiler ufacık sebepten bittiğinde geriye dönüp baktığınızda geçen onca yıl, onca ay, onca gün, onca saat, onca dakika…. Hepsi boşaymış değil mi? Hepsi bunun için miydi dediğinizi duyar gibiyim. Evet, hepsi boşaydı. Belki tecrübeydi, belki sadece yaşanmışlık olarak kalacaktı. Ama asla o anın içindeyken ki düşündüğünüz gibi değildi.

Hayat anlardan ibarettir. Kimse için hayatınızı değiştirmeyin. Kimse için kendinizden vazgeçmeyin. Kimse için kendinizden ödün vermeyin. Her şeyi o an için yaşayın. Hayallerinizi zamana bırakın. Sizden değişmenizi isteyenlerle değil, sizle beraber değişmek isteyenlerle hayatınızı paylaşın.

Diğer türlü, sonrası hüsran…….