Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Şubat 2021, 02:34   #1
1903
1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Netflix Dizileri

10- Lucifer


Cehennemin Efendisi olmaktan sıkılan Lucifer (şeytan), Los Angeles’ın ihtişamlı ve ışıltılı deliliği uğruna hâkimiyetini sürdüğü cehennemi terk edip bu şehirde ‘Lux’ adında bir mekân açıp fani bir yaşam sürmek ister. Fakat kardeşi (melek) ve babası (tanrı) onu rahat bırakmaz. Yardımcısı Maze ile beraber geldiği Dünya’da tanıştığı Dedektif Chloe Decker ile birlikte çalışarak suçluları yakalar ve bir yandan da kendi ailevi problemleri ile uğraşır.

9-Peaky Blinders


Çete yaptıkları son soygunla Müfettiş Chester Campbell’in (Sam Neill tarafından canlandırılan) dikkatini çeker ve dönemin Dışişleri Bakanı Winston Churchill tarafından bu soygunu araştırmak üzere Birmingham’a gönderilir. Hedefinde çeteler, gangsterler, komünistler ve müşterek suçlular vardır. Chester, şehri bu yasa dışı örgütlerden temizlemek için yemin eder ve bunun üzerine daha önce görev yaptığı Belfast’tan kendi ekibini de getirip çalışmalara başlar.

8- Prison Break


Dizi genel olarak işlemediği bir suçtan dolayı idam cezası almış Lincoln Burrows (Dominic Purcell) ‘u ve Lincoln’ün kardeşi Michael Scofield (Wentworth Miller)’ın kardeşini kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini fark edip onu hapishaneden çıkarmak için bir kaçış planı yapması ve sonrasında gelişen olayları konu alır.

7- La Casa De Papel


Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kitler fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

6-Dark


Dark dizisi, Winden isimli bir Alman kasabasında iki çocuğun kaybolması üzerine gelişen olayların bir anda geçmiş ve gelecekde kaldığınız radyoaktif sızıntılar ve zaman makinesine şahit olacağınız birçok etkeni konuyu ele alır.

5-Black Mirror

Gelişen ve değişen toplumun gün geçtikçe bireyler üzerindeki etkileri de değişiyor. Yeni teknolojilerin getirileri, değişen siyaset, medya, sanat anlayışının değişimi her bölümü farklı olan dizide bilim kurgu ögeleriyle anlatılmaya çalışılır.

4-Narcos


Narcos, Amerikan suç draması ve aksiyon dizisi. 28 Ağustos 2015 tarihinde Netflix’te yayına başladı. İlk 2 sezonu Güney Amerika’daki suç dünyasının en büyük uyuşturucu baronu Pablo Escobar‘ın hayatını, üçüncü sezon Cali Karteli’ni anlatır.


3- Stranger Things



80’li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono’yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

2-Sherlock



Sherlock dizisi, Arthur Conan Doyle’nin anlattığı hikayelerin televizyon yapımıdır. … Şehirde cinayetlerin peşine düşen polis teşkilatının dahi bir beyne sahip olan Sherlock Holmes ve ev arkadaşı Doktor Watson’dan aldığı yardımlarla cinayetlerin çözümlenmesini konu almaktadır.

1-Breaking Bad



50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston),maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile birlikte metamfetamin işine girer

Kaynak ; Blog