Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2021, 18:49   #1
Sterben
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lightbulb 💥Usta Gazeteci Ve TRTSpor Yorumcusu Fatih DOĞAN ile Röportajımız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sorularım:

İlk başta bu röportaj hem bizim hem de sizin için bir ilk sonsuz teşekkürler.

Fatih Doğan kimdir ?

İlk spor muhabirliği ne zaman başladı ?

Sporun ve gelişen Dünya futbolunda Ülkemizin içerisindeki halinden memnunmusunuz ?

TRTSpor gibi bir devlet televizyonunda spor yorumculuğu artı ve eksileri nelerdir ?

Gazete mi Televizyon mu ?
Objektif bir bakışla Beşiktaş ve Sergen hocamız hakkında düşünceniz?


Fatih DOĞAN'IN Cevapları:


Fatih, 18:10
Fatih Doğan kimdir ?

1974 Kayseri DEVELİ doğumluyum,
İlk ve orta öğretimimi Develi’de, lise eğitimimi İstanbul GOP Vefa Poyraz Lisesi’nde, üniversite eğitimimi İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde, yüksek lisans eğitimimi Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi (BESYO) Spor Yöneticiliği bölümünde yaptım.
Evli ve üç çocuk babasıyım.
İstanbul’da 6 yıl TÜMKAYDER başkanlığı yaptım. TSYD YK üyeliğinde bulundum. Yeşilay Kadıköy YK üyesiyim.

İlk spor muhabirliği ne zaman başladı ?

Üniversiteye girdiğim 1992 senesinde Tercüman Gazetesi’nde stajyer olarak başladım. 28 yıldır bu mesleği yapıyorum. 21 yıldır Sabah Gazetesi’nde spor yazarı olarak çalışıyorum. Aynı zamanda TRTSpor’da haftamın üç günü canlı kalarak spor ve futbol yorumları yapıyorum.


Fatih, 18:20
Sporun ve gelişen Dünya futbolunda Ülkemizin içerisindeki halinden memnunmusunuz ?

Sporun özellikle de futbolun ülkenizde gelişiminin iyi gittiğini söylemek doğru olmaz.
Olimpik spor branşlarda ciddi bir gelişim ve madalya sayısında artış var. Bu sevindirici. Ancak basketbolda ve de futbolda dünya sıralamasının gerisine düştük. Kendi pozisyonlarımızı kaybettik. Futbolda Avrupa’nın ekonomik açıdan 7. Büyük lifiyiz. Ancak kulüp performans ve başarı sıralamasında 13. sıraya düştük. Bunda Galatasaray başta Avrupa’ya giden kulüplerin aldığı başarısız sonuçlar.


Milli rakım sıralamasında sa 35 sıradayız. Eski günlere dönmeyi umud ediyoruz. Tek teselli eden sonuç Merih, Çağlar gibi genç oyuncularımızın başarısı. Ancak Ligde hakem yönetimleri ve beraberindeki tartışmalar, haklılık payı yüksek olsa da Türkiye’nin enerjisini düşürüyor.


Fatih, 18:28
TRTSpor gibi bir devlet televizyonunda spor yorumculuğu artı ve eksileri nelerdir ? Gazete mi Televizyon mu ?

Trtspor bir devlet televizyonu. Ayrı bir kültürü ve ağırlığı var. Bunun dışına çıkamazsınız. Çünkü topluma karşı sorumluları var. Bu yüzden TRT’yi ve TRT’de olmayı önemsiyorum.
Raiting kaygısı ikinci planda. Doğru bilgi, güzel yorum talepleri var. Bu seviye ve kalite kaygısı çok önemli.
Yazılı medya yani gazetecilik biraz farklı. Ama temelde habercilik var. Yeni medya dediğimiz sosyal medya klasik yazılı medyayı gölgeledi. Ancak nitelikli ve kaliteli yayıncılık, habercilik toplumdan her zaman talep görür. Ama akıllı telefon be yeni medya gerçeği Digital dönüşümü kaçınılmaz kılıyor.
Ben gazete, TV ve sosyal medya yönetimiyle şartlara ve değişime ayak uydurarak mesleğimi başarıyla devam ettirmeye çalışıyorum. Ancak haberci kimliğini hiç kaybetmeden yürümek işimi daha kolay ve zevkli hale getiriyor.


Fatih, 18:34
Beşiktaş ve Sergen hocamız hakkında düşünceniz?

Beşiktaş rakiplerine göre %70 daha bütçeyle takım kurmasına rağmen oyum kalitesi açısından %70 daha iyi oyun oynuyor. Bu açıdan bakıldığında bir değil katmerli başarı var.


Bunda da Sergen Yalçın’ın emeği çok büyük. Sergen hocayla 2 gün önce konuştum. Çok zor ama bir o kadarda keyifli bir yarış oluyor. Hem ben hem takım şampiyonluğu çok istiyoruz. İnşallah başarılı olacağız” dedi.
4 başlı, 4 başı mamur bir yarış oluyor. Ama en iyi futbolu oynayan Sergen Yalçınlı Beşiktaş şampiyonluğu daha çok hakediyor. Ok



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]