@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
, öncelikle soru için teşekkür ederim kanka.
Sanala 98 yılı gibi başlanmış olsam da 2008 'de devre kaydı olarak askerden döndükten sonra domain alımlarım hızlandı aslında.
Ben domain portföy adediniz bu işe ayırabileceğiniz bütçe ile doğru orantılı aslında, ilk senelerim uçanı kaçanı alırdım sonra satmaya çalışırdım 50 liraya alıp 5 liraya sattığımda olmuştur onu da mesleği gelişim olarak kabul ettim.
Benim stratejim herkezin hareket tarzı ile aynı olmayabilir o zamanın şartlarında drop domain daha fazla idi ben aldıklarımı satarak kendi öz vermeyemi arttırır aralarından her yıl 5-10 tane kendime domain arırırdım aradan geçen süre sonra çok fazla domain ayırdığımı fark edip onları da ufak ufak kendi içlerinde temizlemeye başladım, yani kazandıkça yatırım yapmaya devam ettim.
İlk başladığım ilk yıllarda 300 kadar domain tuttuğumu da bilirim şimdi olsun 40-50 tane anca. ;)
" Domainleri nerden temin ettim " : Domainleri genelde düşecek domainleri temin etmek için siteleri ve yurt dışı forumları çok dolaşırım. Eskilerden savespell , freshdrop.com gibi siteleri takip ederim.
Aynı zamanda excel'den anlayan bir bayan arkadaşıma yazdırttıgım bir excel förmülüm var ona ekledigim yaklaşık 800 kadar sohbet domainini günlük olarak drop günlerini excel üzerinden takip ediyorum.
Domain araştırması da günümüz yaklaşık 4 saatini alıyor.