Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2021, 16:58   #1
Mylife
Mylife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart $?*! İdentifier Kullanımı

Konu: $?*!="message"
Kaynak: Mirc help

* Merhaba, sizlerde anlatmak istediğim identifier mirc üzerin de kutu olarak adlandırılan özelliği aktif etmek ve kullanmaktır. Bu identifier belirtilen hedeften bir girdi ister ve o girilen bilgiye göre $true veya $false yani doğru veya yanlış olarak döner.

Kullanım ve Örnekler;

Bir tetikleyici belirtikten sonra aktif olacak olan identifier bir çok koşullar için kullanımı oldukca müsaittir geçmiş te bazı kod çalışmalarım da bende aktif olarak kullanmıştım.

Kod

//echo -a $?=''selam''
=> Bu şekilde girilen bir echo mesajın da denediğimiz de karşımıza selam başlıklı bir kutu açılır ve o kutu içine yazdığınız herhangi bir yazıyı tamam dediğiniz an aktif pencere de döndürür.

* İdentifier içerisin de girilen identifier dan sonra '' mesaj '' yani örnek de selam olarak geciyor bu kısım, açılan pencere de bu mesajı görürsünüz. Mesaja ne yazarsanız yazın tamam dediğiniz an onu döndürecektir ve tabiki iptal seceneği aktif edilirse bu kez hiç birşey döndürülmez.

* Açılan kutu içerisin de girilen mesajlar, şifreleme olarak belirmez tamamen yazılanı görürsünüz tabi bunu engellemek için de bir secenek sunuyor. Aşağıya örneği bırakıyorum...

Kod

//echo -a $?*=''selam''
=> $?* bu kez identifier da '' * '' kullandığımız için açılan kutu da verilen cevaplar ******** bu şekilde şifrelenmiş olarak belirtilecektir. Tabiki yine aynı cevabı biz echo olarak aktif pencere de görüntülediğimiz için yazıyı bize şifrelenmemiş sade şekli ile vericektir ama bunu bir kod içerisin de düşündüğümüz de tamamen gizlilik oluşacaktır.

* İdentifier 'ın bir başka sunduğu seçenek, açılan kutu da verilen mesaj $true veya $false olarak dönmesinin dışın da evet, hayır seçeneği kullanabilmemizdir.

İdentifier 'ın bu özelliğini geçmişte ben kullanmıştım ve oldukca faydalı geri dönüşümler almıştım. Basit bir örnek vereceğim.

Kod

//echo -a $?!=''Doğrumu?''
=> $? identifier da '' ! '' kullandık ve açılan kutunun bize evet veya hayır seceneği olarak gelmesini istedik. Burada evet olarak yanıtlandığın da doğru olarak, hayır olarak yanıtlandığın da yanlış olarak döner.

* Tanımlayıcı bir komut dosyası içerisin de kullanılamaz bunu aşmanın bir yolu timer kullanarak bir girdi, çıktı oluşturmaktır. İyi forumlar dilerim.
________________

i don't care if i'm misfit.