Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Şubat 2021, 23:55   #1
Mylife
Mylife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow On Snotice event Kullanımı

Konu: on <level>:SNOTICE:<matchtext>:<commands>



* Merhaba, çok kısa bir şekilde anlatmaya calışacağım ama oldukca faydalı bir event olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu eventimiz sunucu içerisin de server tarafından gönderilen noticeler üzerinde veri ayıklama veya istenilen bilgi elde etme vb. durumlar için kullanıyor.

Bunlar kısaca bahsetmem gerekirse, sunucu içerisin de uygulanan xline yaptırımları, sunucu ya giriş çıkışların bildirilmesi gibi kiritik durumlardır.

Kullanım ve örnekler;

Kod

on 1:snotice:*help*:/komutlar
=> burada *help* olarak belirttiğimiz kısım matchtext dediğimiz yakalanmasını istediğimiz kelimenin ana köküdür. Yani bir bildirim içerisin de help geçiyorsa onu yakala ve istediğimiz işlemi yap diyoruz. Komutlar kısmı oluşturulan sorgu ve bu sorgu sonucun da ne yapmak istiyorsak onu temsil ediyor.

Server giriş çıkışları görmek istemiyorum diyelim mesela,

Kod

on ^1:snotice:*client connecting*:/halt
=> Giriş bağlantısı olarak aktarılan bir bildirim de '' halt '' kullandığımız için aktarmayı durduracak.

Bu giriş mesajlarını ayrı bir pencere de görmek istiyorum. Penceremizin adı @Giriş olsun...

Kod

on *:snotice:*Client connecting on*: { if ($window(@Giris) == $null) { window -ne @Giris } | else { echo -tm @Giris $9 $+ $10 Giriş yaptı. } }
Oldukca basit bir kullanımı vardır tabi farklı koşullar da kullanma imkanımız var tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir durum. İyi forumlar dilerim.
________________

i don't care if i'm misfit.