Konu: Sohbet Anım
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2021, 15:41   #1
Hacer Editör
Editör
Hacer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sohbet Anım

Değerki okurlarım bugün sizlere Güzel bir anımdan bahsetmek istiyorum. Koca yürekli Yasin kardeşimden. Yasın benim çok sevdiğim kardeşimdir. Gerçek kardeşim olsaydı onu anca bu kadar çok sevebilirdin. Yasin’le ilk tanışmamız dershanede oldu. Ben o zamanlar 14 yaşlarındaydım, dersanen en kücük öğretmeniydim &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Babamı güç bela ikna etmiştim, tek bir şartı vardı derslerimin kötüye gittiği anda, ders verme hayali de bitecekti. Yasın benim ilk öğrencim olacaktı. Daha 8-9 yaşlarında ilkokul 3 gidiyordu.

Ben o gün heyecandan yatamamıştım. Bir saat evvel dersaneye gitmiştim.. merakla bekliyordum öğrencimi. Dün gibi hatırlıyorum… ak saçli desesinin ellerinden sıkıca tutmuş, ürkek bakışlarla dedesine “gidelim gidelim” diye çekiştiriyordu.. dedeside bana dönerek “ eti senin kemiği benimdir” demişti. Tabii ben ozaman daha ne demek istediğini anlamamıştım, sadece gülümsemiştim.



Ilk dersimiz baya sessiz geçmişti, ara ara soru soruyordum, sohbet etmeye Yasını tanımak istiyordum. Yasın sessiz bi cocuktu, mutsuz gibi duruyordu. Haftada ikikez dedeciğinin elinden tutarak, dersaneye geliyorlardı. Neden Annesi Babası getirmiyor diyede düşünmeden edememiştim, büyük ihtimal çalışıyorlardır diye düşündüm.



Bir cuma günü, hiç unutmayacağım o günü..


yalnız gelmişti dersaneye, kafasında bir şapka gözünde güneş gözlüğü oturdu karşıma. Şapka ve güneş gözlüğünü cıkarmasını istedim. Sapkasını çıkardı ama gözlüğünü çıkarmamakta ısrar ediyordu. Okulda arkadaşları ile kavga etti, gözünü morarttı diyede, düşünmeden edemedim. Herne olduysa olmuştu, derse bu şekilde gelinmezdi, zorlada olsa gözlüğünü sonunda cıkarttı. O kara zeytin gözleri ağlamaktan kan çanağina dönmüştü. Öyle görünce dayanamadım ne oldugunu sordum. Tek kelime etmeden, çantasından buruşturulmuş bir kagit parçası cıkarttı ve yüzüme fırlatti. O an o kadar cok sınırlenmıştım ki anlataman. Böyle saygısızca bir hareketi hak etmiyordum ben ! Ama sabret dedim kendine, sakınleş! Açtım okudum mektubu. Annesine yazılmış bir mektuptu. Anneler günü hediyesi. Ne var bunda dedim ? Ne güzel duygularını dile getırmışsın , annen cok mutlu olacaktır dedim.. bana bir bakışı attı, hiç unutamam ! Benim Annem ve Babam yokki dedi ! Nasıl dedim, insanin annesi babası olmaz mi ?! Sonra titrek sesle anlatmaya başladı. Anne ve babasının o daha cok kücük yaşta iken trafik kazasında vefat etmişler. Yasında Babaannesi ve dedesiyle birlikte yaşamaya başlamış. Başımdan aşşağa kaynar sular doküldü sanki… biz birbirimize sarılarak agladık.. minik yüreğinde ne büyük bir acısı taşıyormuş ! Biraz sohbet ettik. Sonra ben anne ve babama anlattım olayi. Onlarda çok üzülmüştü. O gün kendimce bir karar aldım. Anneme ve babama artık özel günleri, Anneler ve babalar günlerini kutlamatacağımı söyledim. Anne ve babası olmayan cocuklar için çok üzücü birgün oldugunu görmüştüm çünkü. Ayrıca senede bir kere Anne ve Babamızı hatırlamamız yeterli değil. Sevgimizi bir güne sığdırmamalı diye düşünmeye başladım…. o günden sonra kutlamadık…



Ailem Yasının ailesiyle tanışmak istedi. Hayatlarını torunlarına adamış, merhametli, elleri buruş buruş öpülesi elleri öptük. Babaannesinin söylediği bir cümleyi hayatı boyunca unutamam. Gelinleri torunlarını göstermiyormuş, 3 yaşina kadar hiç görmemişler torunlarını. Sonra trafık kazasında anne ve babası vefat etmiş. Pamuk nine “ kurban oldugum rabbim hiç göremediğimiz torunumu bize bağışladı, oğlumdan gelinimden aldi bize verdi” demişti. Keşke dedi, onların yerine biz ölseydik, yavrucak annesiz babasız kalmasaydı, diyede ekledi. İnsan söyleyecek bir söz bulamıyor ki, Rabbim takdiri böyleymiş..


O günlerden sonra, Yasın ailemizin bir ferdi oldu.. hala görüşüyoruz.
Yasın şu an işletme iktisat yüksek lisans okuyor. Babaannesi ve dedesinin emeğini boşa çıkarmadı, hayırlı bir evlad, bir torun olarak yetişti, çok şükür.



Ben çok gurur duyuyorum kardeşimden. Azimle çalıştı, pes etmedi.



Rabbim yolunu bahtını hep açık etsin, onu güzel insanlarla karşılaştırsın. Kulağin çinlasın Yasin &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

~~ Bazen sevinince Annem gibi,

Rengarenk reçeller dizerim kalbimin raflarına ~~