Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Şubat 2021, 19:29   #38
qöLge
qöLge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Ocean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
evrendeki madde miktarı, anti madde ile simetrik bir şekilde değil öncelikle o yanlışın üzerini bir çizelim. fizik diyor ki; evrenin başlangıcında madde ve antimadde eşitti. lakin, bir şey oldu ve -2+2 işleminin sonucunda cevap 0 olmadı ve pozitif bir değer oldu. evrendeki madde miktarı anti-madde'den fazladır. ancak madde, antimaddeye üstün gelmesinin, bunu tetikleyen neyin olduğunun henüz kesin bir açıklaması yok.

Ayrıca tüm canlılarda cinsiyet sayısı da 2 değildir. Amma velakin %99'undan fazlasında durum böyledir. örneğin bilimsel adı pogonomyrmex türüne bağlı olan karıncalarda 3 veya 4 farklı cinsiyet vardır. Midye ve ıstakozlarında da 3 farklı cinsiyet bulunmaktadır. bazı mantarlarda da, cinsiyet geni 10-20 bin civarında farklılık gösterir.

keza madde ve antimadde eşit sayıda olsa ve simetrisini daima korusa zaten evrenin genişlemesi mümkün olmaz, sabit bir şekilde kalırdı. spesifik olarak karanlık diye bir şey yoktur. karanlık ışığın yokluğudur. bunu çift olarak algılamak sizin yorumunuza dayalıdır.

Bir defa şunu aklınıza sokmanızda fayda var tek bir ayetle milyarlarca yıllık evrim sürecini, fiziği ve evren yasalarını açıklarmışcasına net bir yorum yapmak mümkün değildir. bilime aykırıdır. Zaten kuran da her şeyi açıklamak zorunda değildir, insanlarda şöyle bir algı var evrende olan biten her şeyi kuran kelimesi kelimesine açıklamak zorundaymış, ya da açıklıyormuş. hayır efendim açıklamıyor, açıklamak zorunda da değil. tanrı ne adil ne de eşit olmak zorunda değil.

bizim türk insanının yaptığı en büyük yanlışlardan biridir, müslüman bir türk islamı allah'tan bile iyi biliyor gibi tavır içerisinde, ayetler ile ilgili bir konuşma geçtiğinde "allah aslında orda öyle demek istememiş" demesinden bile anlayabiliyorsunuz.
Sevgili Ocean herkesin dusuncesine saygim geregi ben burda bir tartisma degil bildigim kadariyla fikrimi beyan ettim herkes gibi. Ben ne alimim nede profesor boyle bir iddiam yok yani kafana sok cumlesi cok kaba oldu diye dusunuyorum. Kimse kimsenin kafasina zorla biseyi sokamaz bu ne dinimize nede insanliga siğar. Ayrica herkesin inanci kendinedir benim itikadim bu yondedir sizinki farkli olabilir. Ne sizin beni ne de benim sizi asagilayip hor gormemiz mumkun olmamali. Medeni insanlara akilli insanlara bu yakismaz kanaatindeyim. selamlarimla...

________________



Gölgemle yaşayacak kadar deliyim... Kabul ediyorum....