Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2021, 23:22   #21
Ocean
Ocean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

bilge saruman ne zaman zekilik yerine deliliği seçti ? zekayı kullanmaya yetisine akıl denir, akıl ise işlemiş zekaya denir. zeka doğuştan bir yetenek, akıl ise onu kullanma yetisidir. yani zeki kadın kavramı biraz yavan kalıyor. bunu akıllı kadın sevmemesi olarak ifade etmek daha doğru.

yani zekilik doğuştan geldiğine göre eğer sizde yoksa zorlamanıza da gerek yok avantaja çeviremezsiniz. bu forumda zeki kadın olabilir ama akıllı kadın olmadığına eminim. keza buna ben de dahil erkekler için de geçerli.

akıllı bir bireyin böyle yukarıdakiyle top koşturur musun, aşağıdakiyle ip atlar mısın, yanındakiyle sıçar mısın, gibi aptalca aktivitelerin yapıldığı boş forumlarda zaten işi olmaz. o yüzden kimse çıkıp burada ben zekiyim, akıllıyım gibi kendini pazarlamaya çalışmasın.

buradaki ve burada ki gibi belirli ortamlarda takılan kitle belirli bir seviyede zeka ve akıla sahip, o yüzden bilim insanları, bilim insanları ile aynı ortamlarda bu şekilde aktivite yapıyorlar. o yüzden iş insanları, iş insanları ile brifing yapıyorlar. buradaki kitlenin seviyesi de ortada. işi gücü olmadığından hiçbir artı geri dönüşü olmayan zamanını öldürüyor.

ayrıca ne yapacaksın o kadar akıllı birini oturup satranç mı oynayacaksın ? takıl işte boş ver, kim zekiymiş kim akıllıymış sanane.

________________

Kalabalıkta karşılaştılar. Sakin denizde yılgın ilerleyen gemiler gibi, yürüyen insanların arasında. Yan yana geldiklerinde gözler birleşti, zaman durdu. Sonra geçip gittiler, ardından uyandı. Zaman hâlâ duruyordu...