Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Mart 2020, 14:20   #1
Yazgı
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ha Long Körfezi

Long Körfezi, birçok gezginin ve bizim Kuzey Vietnam’a gidiş nedenimizdi. Unesco’nun koruma altına aldığı, müthiş bir doğal güzelliğe sahip Ha Long Körfezi’ne başkent Hanoi’den 4 saatlik bir otobüs yolculuğu ile ulaşılıyor. Körfezin özelliği 2000 kireçtaşı adacığı barındırması. Otelimizin resepsiyonundan ayarladığımız 1 gece konaklamalı tekne turu sayesinde Ha Long Körfezi’nde doya doya vakit geçirebildik.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ha Long turu rotasi
Ha Long Körfezi’nde binlerce adacık arasında tekne turu rotası
Ha Long Körfezi turu sadece denizde muhteşem bir manzara ile yol almak demek değil. Tur boyunca gerek kanoyla, gerekse botlarla teknemizden ayrılıp muhteşem deneyimler de yaşadık. Bunlardan ilki Hang Sut Song Mağarası.


halong bay cave vietnam

Ha Long Körfezi turunda birçok mağara var, biz sanırım bunlardan en büyüğünü gezdik. Önce küçük bir mağaraya girdik. Peh! bu muymuş ukalalığımız çok kısa sürdü. Meğer orası geçiş koridoruymuş. Hang Sut Song mağarası insanın kendisini küçük hissettiren, içinde yalnız kalmaktan korkutan devasa, büyüleyici bir mağara.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

halong bay view vietnam
Hang Sung Sot Mağarası çıkışı, Ha Long Körfezi
Mağara gezisinden sonra can yeleklerimizi giyip bota atladık ve teknemize geri döndük. Nedenini bilmiyorum ama rehberimiz Kevin can yeleği konusunda çok hassastı. Tekne yol aldıkça güzel denizde neden kimsenin yüzmediği bana dert oldu. Rehberimiz Kevin’a sordum: Kevin neden kimse yüzmüyor? Rehber cevap verdi: Çünkü kış…

halong bay floating market vietnam
Ha Long Körfezi seyyar bakkalı
Teknenin akşam eğlencesi körfezde balık tutmak ve dans etmekti. Basit bir kamışın ucunda fosforlu bir yem ile kalamar avı maalesef sonuç vermedi ama tutanların yalancısıyım çok keyif almışlar. Ben ise o sırada bir gün başımı yakacak olan özgüvenim sayesinde Laos ulusal dansı yapıyordum. Teknemizde 10 kişilik Laos’lu bir grup vardı ve doğal olarak Ankara misket değil Laos ulusal dansı ağır bastı. Laos’lu teyzeler öğrenme hızıma inanamadılar ama aslında bizim folklorun ağır versiyonu bir danstı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

halong bay limestones vietnam
Ha Long Körfezi’nde sabah saatleri ve kireçtaşı adaları
Körfez turunun sabahına teknenin üst güvertesinde gün doğumu-tai chi’si ile başladık. Ne yaptığım hareketlerin anlamını anladım ne de doğru düzgün yapabildim ama karşımdaki çocuğun ciddiyeti ile hayatımın ilk tai chi’sini başarıyla bitirdim.

Ha Long Körfezi turunun ikinci gününün ilk durağı Vung Vieng floating village. Yani deniz üzerinde yaşayan insanların mahallelerinde dolaşacağız. Hayatımın en etkilendiğim deneyimlerinden biriydi. Kafamda bir sürü soru cevapsız kaldı ama gördüklerimi hiç unutamayacağım.

Hayatlarını sadece balıkçılık ve midye üzerinden kazanan köylüler sahip oldukları basit yaşam kurallarına uyum sağlamak zorunda kalmışlar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

floating village halong bay vietnam
Yüzen bir ev. Dışarıda çamaşır yıkayan anne, içeride bir çocuk, bir hamak.. Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?
halong bay floating village vietnamVung Vieng yüzen köyde çöpler asla denize atılmıyor, her sabah toplanıyor. Böylece deniz tertemiz kalıyor. Köyün müzesi ve okulu var ancak gelir düzeyi çok düşük. Balıkçılık ve turizmden sadece sezon boyunca para kazanabiliyorlar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Vung Vieng yüzen köydeki istiridye tarlaları. Yerel halk istiridye üreterek, incilerinden ve kabuklarından yaptıkları takıları satıyorlar. Çiftliklerde üretilen istiridyelerin içinde minik bir kısım yenilebiliyor. Kalan etleri ördek ve tavuklar için satıyorlar