Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ocak 2021, 05:46   #1
1903
1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gerçek olduğuna inanamayacağınız dünyanın en küçük canlıları

Chihuahua


Herkes Chihuahua cinsi köpeklerin küçük olduğunu bilir, ancak ne kadar küçük olabileceğini tahmin etmeyebilir. Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın en küçük köpeği olan Milly sadece 9.6 santimetre.

Cüce tavşan


Dünyanın en küçük ve en nadir bulunan tavşan türü olan Cüce tavşan ortalama 22 ila 27 santimetre aralığında olup sadece 450 gram ağırlığındadır.

Cüce Marmoset


Minik kral olarak bilinen ve Güney Amerika'da yaşayan Cüce Marmoset cinsi maymunlar bir insanın eline sığabilir ve sadece 15.2 santimetre boyundadır.

Brookesia Micra Chameleon


Madagaskar adasında bulunan Brookesia Micra Chameleon, keşfedilen dünyanın en küçük bukalemunudur. Bir kibritin ucuna oturabilir veya bir insanın işaret parmağına sığabilir.

Minyatür At


Minyatür atlar orta boy bir köpeğin büyüklüğüne yakındır. Dünyanın en küçük atı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Thumbelina sadece 44.5 santimetredir.

Sphaerodactylus Ariasae


Dominik Cumhuriyeti'nde keşfedilen dünyanın en küçük kertenkelesi. En fazla 2.5 santimetre en az da 16 milimetre boyundadır.

Minyatür kedi


Guinness Rekorlar Kitabına giren dünyanın en küçük kedisi Himalayan-Persian cinsi olan Tinker Toy. Tam büyüdüğünde sadece 19 santimetre olarak ölçüldü.

Cüce Köpekbalığı


Güney Amerika'nın yakınında 439 metre derinliğinde keşfedilen cüce köpekbalığı hakkında fazla bir şey bilinmiyor. Tek bilinen bir insan eline sığabildiği.

Etruscan Shrew


Etruscan Shrew dünyanın en küçük memelisidir. Genellikle 2 gramdan az ağırlığındadır ve sadece 4 santimetre olarak ölçülmüştür. Küçük olsalar da her gün kendi vücut ağırlıklarının iki katını yerler.

Kraliyet Antilopu


Gana ve Sierra Leone'nin yağmur ormanlarında yaşayan dünyanın en küçük antilopu sadece 2.5 kilogram ağırlığında.

Yabanarısı Yarasası


Yabanarısı Yarasası sadece 33 milimetredir ve 2 gram ağırlığındadır.

Minyatür İnek


Dünyanın en küçük ineği Manikyam. İnsan avcuna sığmasa da sadece 61 santimetre olarak ölçülmüştür.