Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2021, 23:29   #1
Rima Editör
"Mizantrop"
Rima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Engebeli Yollar [Bölüm-3]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Küçük Başarıların Hikayesi

Aslı başarısından hiç ödün vermemişti bütün zorluklara rağmen. Ailesinden en ufak bir destek göremeyen küçük genç kız hayatın acı ve gerçek yüzü ile çok çabuk tanışmıştı. Ailesi onun okumasını istememiş ama çevre baskısından ötürü mecbur kalıp okula göndermişlerdi ama hiç destek olmadılar. Aslı'nın tek istediği ailesinin onun arkasında durması idi ama bu olmadı.

Yaşadığı şehirden çok uzakta okumak zorunda olan Aslı maddi olarak da çok büyük sıkıntılar yaşamaya başlamıştı ve ailesi bu durum karşısında en ufak destekte bulunmamıştı. Bu durum küçük genç kızın başarısına asla gölge düşüremedi. Okulda en başarılı öğrenci olmayı yine başarabilen Aslı için büyük bir umuttu aslında ve herşeye rağmen asla umudunu yitirmemişti.

Yaz tatillerinde ailesinin yanına gitmiş, çalışmış parasını kendi emeği ile kazanıp biriktirmiş ve ailesinden en ufak bir yardım görmeden kendi kazancı ile eğitim hayatını çok başarılı bir şekilde sürdürmüştü Aslı ve 4 yıllık uzun bir lise hayatından sonra beklediği an gelmişti. Üniversite sınavı için çok fazla emek veren, gecesini gündüzüne katıp çalışan küçük genç kız için sınav günü gelip çatmıştı.

Birazdan sınava girecek olan Aslı çok heyecanlıydı. Hayatının geri kalanını nasıl geçireceği, hayallerine ulaşıp ulaşamayacağı bu sınav sonrasında belli olacaktı. Aslında hayatı 2 saatlik sınavdan sonra tamamen şekillenecekti. Bu küçük genç kızın ilk ve son hakkıydı çünkü ailesi ona bu şansı sadece tenk bir seferlik vermişti. Tek bir şansı vardı hayallerine kavuşmak için ve Aslı bunun için elinden gelenin fazlasını yapmak zorundaydı.

Sınava girmiş, çıkmıştı ve tahminine göre oldukça da iyi geçmişti. Şimdi yapması gereken tek şey sonucu beklemekti. Sınavdan sonra gitmek istemese de gitmek zorunda olduğu ailesinin yanına gitmişti. Her yaz tatilinde yaptığı gibi çalışmaya başladı. Küçük bir kadın kuaföründe çalışıyordu her yıl yazları. Bir meslek öğrenmiş olmak da onun için bir başarıydı ama hayali bu değildi.

Sınav sonucunun açıklanmasına 1 gün kalmıştı ve her geçen gün heyecan kat sayısı git gide artıyordu. O gece hiç uyuyamadı küçük genç kız. Sabah uyandığında belki de onun için bambaşka bir hayat başlayacaktı. Olumlu yada olumsuz yönde...


________________

.

Konu Rima tarafından (16 Ocak 2021 Saat 03:29 ) değiştirilmiştir..