Alıntı:
ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı
Bak kesinlikle doğru bir olgu bu. Hatta bir tık artıyorum. Oturduğunuz eve giren güneşin açısıyla bile alakalı karakterinizin şekillenmesi. Sabahları yeterince güneş almayan evde enerji dolu bir atmosfer oluşmuyor. |
Siz hak verdiyseniz doğrudur iha bey ;d
Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı
Bende kesinlikle katılıyorum.
İklim canlılar üzerinde doğrudan etkiye sahip. En basit örneği bitkiler, toprak şekilleri,kayaç yapısı vs. İklim farkında olmasak dahi insanları kesinlikle etkiliyor. İlk çağlarda bile insanların yerleşkesi Mezopotamya neden çünkü suya en yakın alan, en verimli alan burası. Mesela alçak basınç alanları yani orta kuşaklarda hava değişimlerinin hızlı değişimi insanlarında ruh halini doğrudan etkiliyor. Örneğin Alize rüzgarları adlarını nereden aldı dersiniz? Ticaretten.
Yani iklim sadece canlıları etkilememekle birlikte insanların fiziksel ve ruhsal özellikleri üzerinde doğrudan etkiye sahip. |
Bu bilgiyi bilmiyordum rüzgar bile ticaretten besleniyor desene Reyhancım.
Alıntı:
qöLge Nickli Üyeden Alıntı
Cografya kaderdir demis Ibn-i Haldun. Konunun ozeti ve cevabi bu cumledir. Ben bunu dogdugumuz yer kaderimizdir olarak degistirmek istiyorum. Insan topraktan meydana geldi. Toprak insanin ana maddesi aslinda. Bir yerin ikliminden havasindan suyundan asil etkilen topragidir. Nereye giderseniz gidin topraginiz sizi ceker size cekilir. Kurtulamassiniz etkisinden. |
Ana madde güzel bir açıklama olmuş. Ne olursa olsun herkes özüne dönüyor sonunda. Toprağımız sağlam değil mi qölge hanımcım. :)
Alıntı:
Beatrice Nickli Üyeden Alıntı
Coğrafi kaderdir |
Kaderimiz güzelmiş o zaman. :)
Alıntı:
Gamzeli Nickli Üyeden Alıntı
Etkiler tabiki |
Etkilendik. :)
Alıntı:
Tonyukuk Nickli Üyeden Alıntı
Nevet |
Tonyukuk bey sizinki gibi bir doğa da etkilesin yani ;d