Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ekim 2020, 23:20   #10
Publisher
florebo quocumque ferar
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

”Akıllı kadınların 'konuşacak çok şeyleri olduğu için suskunlukları da büyük olur' Akıllı kadınlar kendini ezdirmez. Akıllı kadınlar salağı oynayamaz. Akıllı kadınlar kendilerine haksızlık etmez. Akıllı kadınlar 'mış' gibi yapmaz. Akıllı kadınlar aşıkken de akıllıdır. Bu yüzden hep yalnız kalırlar. “


Açıkçası ben böyle düşünmüyorum. Yaş kemale erdikten sonra evlenen, akademik kariyeri oldukça iyi bir arkadaşım şunu demişti:”Erkekleri mutlu etmek için bilsen de bilmezden geleceksin.”. Hoş ben bunu hayatımda uygulayabiliyor muyum, sanmıyorum.

Yalnızlığın akıllıkla ilgisinden ziyade, toplumumuzda genellemeden biraz sivrilen kadınlara henüz yer verilmemiştir. Çünkü alışılmış bir düzen vardır ve buna uymanın mutluluğu getirileceğine inanılmıştır.

________________