Ölüm ve insan..... Ben bu kısacık ömrümde bir çok ölüm halindeki insan gördüm ve ölen insan gördüm
Son anlarını anlatacağım bir iki kişinin
Biri alman adilli hiristiyan bir amcaydi 96 yadindaydi ve onu çok severdim yüzü beyaz ve parlaktı ışık gibi parlıyordu ölüm halindeyken bir insan ölürken bukadar güzel olabilirmiydi...Suhuru yerinde son ana kadar konuşuyordu
Sordum gençliğini ve zamanında bir çok öğrenci okutmuş fakir fukaraya çok bakmış ve baktığı okuttuğu insanların çoğu müslümandı... Birkaç kez kulağına kelimeyi şahadeti okuyasim geldi sonra hayır yapamam dedim onunla yaradanin arasında olan bir durum bu kabirdeki durumunu değiştirmem dedim....huzurla uyusun tatlı amca...
Bir başka ölüm acil servise gelmişti 42 yaşında idi ve kalksrs idi 185 boylarinda çok iri bir adamdı muslumandi ve sevgilisinin evinde kalp kriziyle gelmişti sabah saatleriydi ve ölüm vakti gelmişti hiç bir şey yapılamadı ve paketledik birkaç arkadaşla içi boşalıyordu ve bolca pamuk kullanmistik morarmış kararmış bir beden di ...Eşi olanları duyunca methumu bırakıp gitti annesi teslim aldı
Bundan şunu öğrendim din önemli fakat o dini nasıl yaşadığın daha önemliydi bir çok kiside ,kimi ben beyaz parlıyor kimi sararip gidiyor kimi kapkara kimi annesine sesleniyor anne anne senmi geldin kimi tavana bakıyor kimi göz yaslariyla gidiyor kimi titreyerek terler icerisinde bunları görmek hayatı insanları yaşamı sorguluyor sorgulatiyor yaşamak için doğuyoruz ve ölüm gününde dehşetle huzurla keyifle isteyerek yada korkarak Azraile teslim oluyoruz....
Nasıl yaşarsak öyle olur öylede dirilir....