Selam dostlar,
Yaklaşık 30 yılı aşkın süredir Türkiye’de IRC sohbet sunucuları aktif olarak hayatımızda. Ancak uzun zamandır bu kültürün sadece “web odaklı” kalmış olduğunu ve mobil tarafta yeterince temsil edilmediğini gözlemliyordum. Bu alanda ciddi bir boşluk var.
Bu ihtiyaçtan yola çıkarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sohbet için ilk adımı attım ve Android odaklı bir sohbet uygulaması geliştirmeye başladım. Şu an itibarıyla proje Google Play üzerinde test sürecine girmiş durumda. İşlemler devam ediyor. Test süreci tamamlanıp Google onay verdiğinde, SeninMekan artık yalnızca bir web sohbet sitesi değil; aynı zamanda sohbet uygulamaları arasında da yerini almış olacak.
Şu an Türkiye’de IRC kültürünü gerçekten temsil eden, bu ruhu taşıyan uygulama sayısı maalesef bir elin parmaklarını geçmiyor. Amacım; yıllardır ayakta kalan bu kültürü daha erişilebilir hale getirmek, özellikle mobil tarafta daha yaygın bir forma kavuşturmak.
Şimdilik yalnızca Android için yola çıktım. İlerleyen süreçte iOS tarafı için de çalışmalar yapmayı planlıyorum.
Kısacası;
• IRC kültürünü yaşatmak,
• Web ile sınırlı kalmayan bir yapı kurmak,
• Sohbet dünyasını mobilde de güçlü kılmak
adına ilk adımı attık.
Onay süreci tamamlandığında,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] artık Google Play’de indirilebilir bir sohbet uygulaması olarak aranızda olacak. Gelişmeleri burada da paylaşırım.
Herkese selamlar.