21 Ekim 2020, 02:07
|
#1 |
| | seherlerde kuşlar ile çağırayım mevlam seni "ben bu geceyi bitiririm de aydınlık nerde" diyen ahmet erhan gibi oluyorum bazen. bazen "ay karanlık" diyen ahmed arif. (şair ahmet'lerden öğrenilecek ne çok şey var, yeter ki şiir gülsün, gülşiir! bu bir emirdir.) leyl içinde ölesim geliyor ama ölüm bu yazıya hiç yakışmıyor işte. hem zaten didem madak gibi "kalbinin doğusu her resme güneş çizen bir çocuk" olduğumu bilmeyen mi kaldı?
sonrası zaten malum, izin veriyorum; "her bahar boynumda leylaklar açmasına", binbir çiçek büyütüyorum göğsümde. mor salkımlar altında yine yürürüm hevesiyle yürüyorum, hiç bitmeyecekmiş hissi veren tek tek isimlendirdiğim, o kısacık yollarda. işte o yollar bitiyor ya mesela, çünkü tüm yolların bir sonu var ve bunu ben bile biliyorum, heh işte o zaman dönüp tekrar yürüyorum, birkaç tur daha. ne demişler umurumda değil, çünkü ellere nesi! hem gece, gece daha kolay görünmezlik ama çok düşünmek de geceye mahsus işte.
bilmediğin şey değil ama gündüzler, öyle karanlık oluyor ki bazen, gece isyan ediyor; "bu adil değil, bırak herkes kendine yakışanı yapsın" diyor. bazı günler geçmek bilmiyor. bazı günlerse çok aydınlık, o günler yavaş yavaş ama renkten renge ağarıyor. aradaki renkleri seyrederken derin bir nefes alıp "bak her şey geçiyor, geçebiliyor" diyorum. sabah 6'da uyandım, camı açtım. odamın camında samsun'un merkezinde, ne kadar şanslıyım ki bir bahçeye bakıyorum ve bir sürü ağaç mevcut. tam karşımda duran ise bir zeytin ağacı... ve bu güzelliğe eşlik eden kuş sesleri. hiç hareket sesi yok. sadece kuşların sesi. arada pencereme de konuyorlar. ilkokul 1.sınıfın ilk doneminden sonra hastalanıp giden hocamız; " pencereye bakın, ordaki kuşlar benden size haber getirecek." derdi. şimdi yine penceredeyim, kimden haber getirdi o kuş, bilmiyorum. bildiğim bir şey var, onu görmek mutlu ediyor beni.
Alinti
Konu Loverman tarafından (21 Ekim 2020 Saat 12:12 ) değiştirilmiştir..
|
|
| |