Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Kasım 2025, 02:47   #10
Saruhan
Guest
Saruhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Her ne kadar okulda bununla ilgili bilinçlendirme de olsa yine yetersiz olacağını düşünüyorum. Bu ve buna benzer sorunun çözümünü oldukça basitleştirilmiş şekilde anlatmak istiyorum. Her ebeveynler çalışarak çocukları boşver evlerine bile vakit ayıramaz haldelerdir. Okul sonrası ister istemez çocuklar vakitlerini dışarda cafelerde akşam edip akşamda ailesiyle ödevlerini neden bu saate bıraktın kavgasını yaşıyorlar. Bunun üzerine okullar tam gün olmalıdır.Örneğin Tam gün full ders değil 6 ders peş peşe ders işlemek yerine aralarına dinlenme eğlence ve yetenek geliştirme konusunda eğitimler eklenip daha eğlenceli hale getirilmelidir. Zamanımızda koftiden kolluklar vardı bilirsiniz ki yok beslenme kolu yok tiyatro kolu yok müzik kolu vs gibi bu şekilde değil de müzikle ilgilenen müzik ve enstrüman eğitimi de verilip gruplar kurup özel günlerde gösteri düzenlenerek aile ve çocuk arasında okula şevk ile gurur ile daha da ısındırılmalıdır. Bu ve buna benzer birçok fikir hayata geçirilip okullar tam güne gelip okul servisleri alacağına ebeveynler çocuklarını kendi okula bırakıp kendi alma senaryosu ortaya çıkar. Kontrol altına alınır herşey diye düşünüyorum.