Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Eylül 2025, 13:34   #5
eFe`
~Mircte.Org~
eFe` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Zenia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tebrik ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] '
Sanal dünya ile tanışman nasıl oldu, bizimle paylaşır mısın?

Sanalı sanalda bırakıp reelini farklı mı yaşarsın yoksa sanaldan kurduğun dostluklarını reele de taşır mısın?

Şimdiden tesekkür ederim
Tşk ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sanal dunya İle tanişmam “2000’lerin başında internet bugünkü kadar yaygın değildi. Çoğu kişi için sanal dünya, merakla kapısını araladığımız yeni bir evrendi. Benim tanışmam da o yıllarda, dial-up modem seslerinin eşlik ettiği, bağlantının dakikalarla ölçüldüğü dönemlere denk gelir. Önce IRC kanalları, sonra forumlar derken sanal dünyanın farklı bir dostluk, paylaşım ve sohbet ortamı sunduğunu keşfettim.

O zamanlar kimlikler gizemliydi; kim olduğunu değil, nasıl hissettirdiğini önemsiyorduk. Kimi zaman eğlence, kimi zaman dertleşme, kimi zaman da bilgi paylaşımı için bu dünyada vakit geçirdik. İşte böylelikle sanal dünya benim için bir merakla başlayan, dostluklarla anlam kazanan ve yıllar içinde hayatımın bir parçasına dönüşen bir yolculuk oldu.”

Sanalı sanalda bırakıp reelini farklı mı yaşarsın yoksa sanaldan kurduğun dostluklarını reele de taşır mısın? sorusuna ise : “Benim için sanal dünya, hayatın bir parçasıdır; ancak asla hayatın bütünü değildir. Sanalda kurulan bağlar, çoğu zaman bir başlangıç, bir tanışma vesilesidir. Fakat dostluk dediğimiz kavram, ekrandaki satırlardan ziyade kalplerin samimiyetinde şekillenir.

Sanalı sanalda bırakmak bazen gerekli olur; çünkü her ilişki reel hayata taşınacak kadar güven ve değer taşımaz. Ancak gerçek samimiyet, güven ve karşılıklı saygı üzerine kurulan dostluklar, yalnızca sanalın sınırlarında kalmaz; reelde de aynı sıcaklığı, aynı sadakati korur.

Benim bakış açımda; sanal ortam bir köprü, reel hayat ise o köprünün vardığı sahici duraktır. Dostluk gerçekte varsa, nerede başlamış olduğunun bir önemi kalmaz.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]