11 Eylül 2025, 11:52
|
#1 |
| | İBB YURT BAŞVURU SONUÇLARI 2025-2026: İBB Yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB Yurt sonuçları açıklandı mı? İBB yurt başvurusu ne zaman? İBB yurdu kimlere çıkar? İBB yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 İBB yurt fiyatları ne kadar? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla yurt başvurularını kabul ediyor. 2025-2026 eğitim öğretim yılı için İBB yurt başvuruları ne zaman başlayacak? İBB yurdu kimlere çıkar? İBB yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 İBB yurt fiyatları ne kadar? İşte detaylar… İBB YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN? İBB yurt başvuruları, her yıl üniversite kayıt dönemi öncesinde açılıyor. 2025-2026 eğitim öğretim yılı için başvuruların Ağustos-Eylül 2025 tarihleri arasında İBB’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılması bekleniyor. Başvurular, online sistem aracılığıyla gerçekleştirilecek ve adayların T.C. kimlik numaraları ile üniversite kayıt belgelerini yüklemeleri gerekecek. İBB YURDU KİM LERE ÇIKAR? İBB yurtları, İstanbul’daki devlet ve vakıf üniversitelerine yeni kayıt yaptıran ön lisans ve lisans öğrencilerine öncelikli olarak tahsis ediliyor. Başvuruda, aile gelir durumu, akademik başarı ve sosyal kriterler dikkate alınıyor. Yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabiliyor, ancak yerleşiklik durumuna göre öncelik belirleniyor. Yurt kapasitesi sınırlı olduğu için puan sıralaması ve sosyal sorumluluk gibi unsurlar etkili oluyor. İBB YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Başvuru sonuçları, başvuruların tamamlanmasının ardından 2-3 hafta içinde açıklanıyor. 2025 yılı için sonuçların Eylül ayının ortalarında, muhtemelen 15-20 Eylül 2025 civarında İBB’nin resmi sitesi üzerinden duyurulması öngörülüyor. Adaylar, e-posta veya SMS ile bilgilendirilecek. İtiraz hakkı tanınan sonuçlara, 5 iş günü içinde başvuru yapılabilecek. 2025 İBB YURT FİYATLARI NE KADAR? İBB yurt fiyatları, oda tipi, konum ve hizmetlere göre değişiyor. 2025 yılı için öğrenci başına aylık fiyatlar 2.500 TL’den başlayıp 5.000 TL’ye kadar çıkıyor. 4 kişilik odalar daha uygun fiyatlıyken, tek kişilik odalar daha pahalı. Yemek, çamaşırhane ve internet gibi hizmetler fiyata dahil. Burslu öğrenciler için indirimler uygulanırken, yabancı öğrenciler için döviz bazlı ücretlendirme söz konusu olabilir. Kesin fiyatlar, başvuru dönemi yaklaştıkça İBB tarafından güncellenecek. Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
⑅⃛
________________ 𝒯𝒶𝓉𝒶𝓀𝒶𝑒! ~ 𝑀𝒶𝒹𝑒𝓂 𝒷𝑜𝓏𝒶𝒸𝒶𝓀𝓉ı𝓃, 𝓃𝑒𝒹𝑒𝓃 𝒹𝓊̈𝓏𝑒𝓁𝓉𝓉𝒾𝓃 𝒷𝑒𝓃𝒾? |
|
| |