12 Ağustos 2025, 08:26
|
#1 |
| | MEB Ags Sınav sonuçları Sorgulama 2025: AGS (Akademi Giriş Sınavı) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün mü açıklanır, erken açıklanır mı? AGS sınav sonuçları açıklanma tarihi 2025! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] AGS Sınav Sonuçları Açıklanma Tarihi 2025: MEB AGS Akademi Giriş Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak, Erken Açıklanır mı? Milli Eğitim Akademisi Giriş Sınavı (MEB AGS) sonuçları için geri sayım başladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında yapılan sınav, 13 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair detaylar merak ediliyor. İşte 2025 MEB AGS sınav sonuçları ile ilgili tüm bilgiler… MEB AGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? MEB AGS sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi takvimine göre genellikle sınavdan sonraki 4 ila 6 hafta içinde açıklanıyor. 13 Temmuz 2025 tarihinde yapılan sınavın sonuçlarının, 20 Ağustos - 3 Eylül 2025 tarihleri arasında duyurulması bekleniyor. Ancak, MEB’in geçmiş yıllarda erken açıklama yaptığı durumlar göz önüne alındığında, sonuçların 15 Ağustos’tan itibaren erişime açılma ihtimali de bulunuyor. SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLECEK?
Sınav sonuçları, MEB’in resmi internet sitesi (meb.gov.tr) üzerinden ve e-Devlet platformundan sorgulanabilecek. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca, ÖSYM’nin resmi sitesi (osym.gov.tr) üzerinden de sonuçlara erişim sağlanabilir. ERKEN AÇIKLANMA İHTİMALİ VAR MI? MEB, bazı yıllarda sınav sonuçlarını beklenenden önce açıklamıştı. 2025 AGS sınavı için de benzer bir durum söz konusu olabilir. Sınavın değerlendirme süreci ve itiraz süreleri dikkate alındığında, erken açıklama için 10-15 Ağustos tarihleri arasında bir duyuru yapılabileceği öngörülüyor. Ancak, kesin tarih için MEB’in resmi açıklamaları takip edilmeli. SINAV SONUÇLARI SONRASI SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? MEB AGS sınavında başarılı olan adaylar, Milli Eğitim Akademisi’nde 14 aylık eğitim programına katılmaya hak kazanacak. Eğitim, %40 teorik ve %60 uygulamalı derslerden oluşacak ve 1 Eylül 2025’te başlayacak. Eğitim süresince adaylara 27.000-30.000 TL maaş ödenecek. Eğitim sonrasında ise atama süreci başlayacak. Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
⑅⃛
________________ 𝒯𝒶𝓉𝒶𝓀𝒶𝑒! ~ 𝑀𝒶𝒹𝑒𝓂 𝒷𝑜𝓏𝒶𝒸𝒶𝓀𝓉ı𝓃, 𝓃𝑒𝒹𝑒𝓃 𝒹𝓊̈𝓏𝑒𝓁𝓉𝓉𝒾𝓃 𝒷𝑒𝓃𝒾? |
|
| |