| İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | Ustalaştık diyor biraz daha taşı kırmakta, dostu düşmandan ayırmakta. Öteki de diyor ki, sen hele bir yürü, gölgen peşinden ister gelsin ister gelmesin.
22-23 yaşlarındayken bir büyüğüm söylemişti. Senin gözüne bakarım, karnındaki ağrıyı görürüm. O nasıl oluyor diye düşünüp durmuştuk. Beni görmüyor musun, beni izlemiyor musun, neler yapıyorum diye söylenip dururdu.
İhtiyar ettikçe kimin karnında ne var, kim neyi istiyor, kim neyi istemiyor, kimin nefsi neye meyilli, kim hangi arzuların peşinden koşuyor, kim kaç kuruş için neyi satar, neye satar, kimin fiyatı kaç para, kiminle ne kadar ortak yanın var, kiminla kaç adımlık ömrün var, kim sana ne için yanaşmış, kim neyi bulamadığı için gitmiş, kim niye arıyor, kim niye aramıyor...
Bir gün dedi ki, o adamla işi iptal ettim. Niye abi dedim. Adamla 2 saat oturduk, telefonu hiç çalmadı, bu adam boş adam dedi. Sadece beni ikna etmek için konuştu, başka bir özelliği yok dedi. Ya dayı bir telefon için böyle mi yapılır dedim. Demez olaydım. Sonradan duyduk dolandırıcı çıktı.
Adam ne görüyorsa çözüyor. Neyi ön görüyorsa dediği çıkıyor. Bir gün biri hakkında özel bir çıkarımda bulundu. O nereden çıktı dedim. Bacak bacak üstüne attı, geçmişini gördüm dedi. Ya dayı yapma, onla onun ne ilgisi var? İkimiz de bacak bacak üstüne atmış oturuyorduk o arada. Görmüş geçirmiş dayı tabi,başka türlü söylemiş.
Bir gün bunun fakirhanenin önünden biri geçti. Bizimkinde bi hareketlilik, bi hazırlanış falan? Ne oluyor dayı dedim? Bahçenin önünden biri gecti içeriyi izledi. Boz renkliydi. E ne olmuş dayı boz renkliyse? Boz renkli diyorum oğlum, bozzzz. Sonradan sonradan çıktı işin aslı. Adam 1700 yıllarında yazmış boz renkliyi. Ne sırlar varmış. Uyuyoruz.
Velhasıl... Neden böyle yaptı diye sormadan önce, bu benim başıma neden geldi diye sormak gerekirmiş. Neyi anlayamadım, ne hata ettim, ne eksiğim var demek gerekirmiş. Lafta bunları bilmeyen yok zaten ama uygulamada kimse kendini sorgulamaz.
Ön gördüğüm o husus delilleriyle birlikte ispat edilmiş. Bunu sadece susarak yapmışız. Zerre yorulmadan, zahmete girmeden. Şimdi bunları bize öğretenlere selam yollanmaz, bizzat elleri öpülür.
________________
True to its name, Narco loves sleep. |