Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ağustos 2025, 08:22   #1
izz
izz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti 96 bin 559 liraya yükseldi: İnim inim inliyoruz

İstanbul Planlama Ajansı'na (İPA) göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 96 bin 559 liraya çıktı. ANKA’nın Bakırköy’de mikrofon uzattığı bir yurttaş ekonomik kriz nedeniyle inim inim inlediklerini belirterek “Karanlıklarda pazarlara gidiyorum, çürük çarığı alıp, iyilerini seçip yemeye çalışıyoruz. Dışarıda bir bardak su alıp içmiyoruz” diye konuştu. Bir başka yurttaş, "Kira da ödemiyorum, ona rağmen çok zor. Oğlumu evlendireceğim, inanın kabuslar görüyorum. Nasıl evlenecek bu gençler?" diye sorarken, bir diğeri “Ülkede üretim, yatırım olmazsa, hukuk, yargı sistemi çökerse, herkes ben ekonomistim derse tabii ki sonuç bu olur" değerlendirmesini yaptı. Bir başka yurttaş da "İnsanlarla dalga geçmeyin, halkın içine girin" sözleriyle iktidara seslendi

1 ayda 3 bin 134 lira arttı

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında bu maliyet 66 bin 933 liraydı. Bu, İstanbul’un yaşam maliyetinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,15’lik bir artışa denk geliyor. Araştırmaya göre, bu maaliyet Haziran ayında ise 93 bin 465 liraydı

Bakırköy’deki vatandaşlar İstanbul’da yaşamanın maliyetini ANKA’ya değerlendirdi. “Pazardan çürük çarığı alıp, iyilerini seçip yemeye çalışıyoruz. Suyumuzu bile evde içiyoruz, dışarıda bir bardak su alıp içmiyoruz” diyen 69 yaşındaki emekli vatandaş eşiyle birlikte, 2 kişilik aylık maliyetlerinin 40 binin üzerinde olduğunu söyledi. Annesiyle yaşadığını belirten bir vatandaş da, “Toplam gelirimiz, 40 bin lira seviyesinde. Çok zorlanıyoruz. Yüzde 70 azalış var hayatımın yaşam kalitesinde” dedi. Bir diğer vatandaş ise 4 kişilik ailesinde 3 kişinin çalışmasına rağmen gelirlerinin 96 bin lirayı bulmadığını belirterek, “Eskiden 1 kişi çalışıyorduk, hepimiz geçiniyorduk. Şimdi, çocuklarla birliktehepimiz bir araya geliyoruz, yetmiyor. Oğlumu evlendireceğim, inanın kabuslar görüyorum geceleri” diye konuştu. “63 yaşındayım, emekliyim, çalışıyorum. Çalışmassan olmuyor zaten. Eski günleri çok arıyorum. Eskiden 1 kişi, evin reisi rahatlıkla 5-6 çocuğuna bakabiliyordu. Şimdi 6-7 kişi de çalışsa evin içinde geçim derdi aynı. Yaşamak çok zor” diyen bir vatandaş ise ekonomik sıkıntılarının üretimsizlikten kaynaklandığı söyleyerek şöyle konuştu.

İnsanlarla dalga geçmeyin, bir halkın içine girin"

Özkan Seyran: “İnsanlara bakıyoruz, mutlu yüz yok ki. Hergün bir felaketle karşılaşıyoruz. Şimdi sahte diplomalar çıktı. Biz ne oluyoruz, nereye gidiyoruz böyle. Çocuklarımıza kötü bir gelecek bırakıyoruz. Sahte diploma nedir? Yazık günah değil mi bu evlatlarımıza. Çocuklara hırsızlık öğretiyorsunuz. Yazıktır, günahtır. İnsanlar umutsuz, gençler bu ülkeden gitmek istiyor artık... İnsanlarla dalga geçmeyin, bir halkın içine girin. Halk ne sıkıntılar çekiyor. Hiç uzağa gitme, askıda simit, ekmek var. Millet zor durumda

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

𝖎𝖘𝖙𝖊𝖉𝖎ğ𝖎𝖒 𝖖𝖎𝖇𝖎 𝖔𝖑𝖒𝖆𝖟𝖘𝖆 𝖎𝖘𝖙𝖊𝖒𝖊𝖒!