Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2020, 19:51   #1
Discorium
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ocak ayında 27 kadın cinayete kurban gitti, 7 kadın ölümü ise şüpheli!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020'nin ilk ayına ilişkin 'utanç' belgesini yayınladı. Platformun açık kaynaklardan derlediği bilgilere göre; ocak ayında 27 kadın cinayete kurban gitti. Yedi kadının ölümü ise şüpheli...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), ocak ayında işlenen kadın cinayetlerine ilişkin raporunu paylaştı. Buna göre, geçen ay 34 kadın öldürüldü. Platformun açık kaynaklardan derlediği istatistiklerine göre; yedi kadının ölümü ise şüpheli.

Raporda, beş kadının boşanmak istemesi ve barışma isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair kararlar almak isterken öldürüldüğüne dikkat çekildi.



En fazla kadın cinayeti İstanbul’da işlendi. 15 kadın ateşli silahlarla, sekiz kadın kesici aletle, bir kadın boğularak, iki kadın darp edilerek ve bir kadın da yakılarak öldürüldü.

Ocak ayı kadın cinayetleri incelendiğinde kadınların en çok evlerinde öldürüldüğü görüldü. Evinde cinayete kurban giden kadın sayısı 16. Altı kadın sokak ortasında, biri otomobilde, biri ise ıssız bir yerde katledildi.

kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."