Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Temmuz 2025, 17:10   #1
Chiron
Chiron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kendi yolunu süpüren kadın

Kendi Yolunu süpüren kadın
Beni yanlış anlamayın. Yalnız kalmamın bir trajedi olduğunu düşünenlere söyleyeyim: Bu, benim seçtiğim bir yol. İnsanlar, yalnız kalan bir kadını ya yaralı ya da eksik sanıyor. Ama ben ne yaralıyım ne de tamamlanmayı bekliyorum. Ben, sessizliğimi bir ödül olarak görenlerdenim. Gürültünün içinde, başkalarının yankılarında kaybolmak yerine kendi sesimi duymayı seçtim.

Kariyer odaklı olmak, yalnızca çok çalışmak demek değil. Bu, kendini bile bile ateşe atmak ve o yangından bir anka kuşu gibi doğmayı bilmek demek. Yoluma taş koyanlara teşekkür ederim, çünkü onlar sayesindedir ki adımlarım daha sağlam. Çabalıyorum, çünkü çabamın bir anlamı var. Pes etmiyorum, çünkü pes edenlerin hikâyeleri unutulur. İnsanlar genellikle başarıyı bir varış noktası sanıyor, ben ise bir yolculuk olarak görüyorum. O yüzden durmuyorum.

Beni çözmeye çalışanlar var. Soğuk olduğumu söyleyenler… Haklılar. Gerekli olduğunda buz gibi olabilirim. Ama ben aynı zamanda güneşin altında ısınan taşlar gibiyim. İçimi bilen bilir, dışımı yorumlayan yorumlasın. Anlayana bir gülümseme, anlamayana sessizlik… İkisini de büyük bir iç huzuruyla sunuyorum.

Ben kapının önündeki paspasın altındaki anahtar değilim. Kolaya kaçanlar için bir yol değilim. Benden geçmek isteyen, önce geçmeye değer olup olmadığını sorgulamalı. İnsanlara hak ettiklerini veririm. Kimine bir şans, kimine bir sırt dönüş… Ama asla fazlası değil. Çünkü herkes, verdiği kadar alır.

Özgüven mi? Ben kendimi seviyorum. Ama bu, başkalarına üstünlük taslayacak türden bir sevgi değil. Kendini gerçekten seven bir insan, başkalarının onayına ihtiyaç duymaz. Ben de duymuyorum. Aynaya baktığımda gördüğüm kişiyle barışığım. Geçmişe dönüp keşkelerle kendimi zehirlemiyorum. Geleceğe de sadece gerektiği kadar bakıyorum. Şu an varım ve bu anın hakkını veriyorum.

Düşüncelerim, taş gibi sağlam ama su gibi akışkan. Hayat bana ne getirirse getirsin, ben onu kabul ederim. Fakat unutulmasın; kabul etmek boyun eğmek değildir. Hayatı olduğu gibi görmek, ona teslim olmak anlamına gelmez. Çünkü ben teslim olmam. Yolumu kendim süpürür, kendi ayak izlerimi bırakırım.

İşte böyle bir kadınım. Tanımak isteyenler için fazla, anlamayanlar için gereksizim. Ama kendim için, tam da olmam gereken yerdeyim

𝒯𝒶𝓉𝒶𝓀𝒶𝑒!

~
𝑀𝒶𝒹𝑒𝓂 𝒷𝑜𝓏𝒶𝒸𝒶𝓀𝓉ı𝓃, 𝓃𝑒𝒹𝑒𝓃 𝒹𝓊̈𝓏𝑒𝓁𝓉𝓉𝒾𝓃 𝒷𝑒𝓃𝒾?